Huolestuttaako lähivesistösi tila? Mitä vesiensuojelun eteen voisi itse tehdä?

Vesistökunnostusverkoston toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Tapahtumat ovat kaikille avoimia. Tapahtumissa tutustut muihin vesiensuojeluaktiiveihin ja saat lisätietoa oman vesiensuojelutoiminnan tueksi. Verkoston toimintaan voi tulla mukaan monin eri tavoin. Tapahtumista ja materiaaleista viestimme tällä sivulla sekä uutiskirjeessä sekä viestimme aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Valitse alta itsellesi tai yhdistyksellesi sopivimmat keinot tulla mukaan ja kuulolle!

Verkoston yhteyshenkilö

Jarkko Leka

vesi- ja luontoasiantuntija
jarkko.leka@valonia.fi
040 197 2265

Verkoston postituslista ja uutiskirje

Aktiivisesti toimivan verkoston yksi edellytys on, että verkostolla on ajantasaiset ja oikeat yhteystiedot niille, jotka ovat toiminnassa mukana. Alla olevan linkin kautta voit ilmoittautua mukaan verkostoon! Verkoston toimijoita tiedotetaan muun muassa tulevista tapahtumista. Ilmoitetut yhteyshenkilöt saavat automaattisesti myös verkoston uutiskirjeen, joka ilmestyy 2–3 kertaa vuodessa.

Ilmoita vesiensuojeluyhdistyksesi mukaan postituslistalle!

Halutessasi voit myös tilata pelkän uutiskirjeen. Sen kautta saat sähköpostiisi tietoa tulevista tapahtumista, rahoitushauista ja muista ajankohtaisista toimista. Uutiskirjeessä esitellään Valonian lisäksi verkoston muiden toimijoiden tekemisiä.

Tutustu aiemmin julkaistuihin uutiskirjeisiin

Tilaa uutiskirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi:


Osallistu somessa

Verkoston toiminnasta viestitään aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Varsinais-Suomen vesistökunnostajien Facebook-ryhmässä voit seurata tapahtumia ja keskustella aiheesta muiden alueella toimivien vesistökunnostajien kanssa.

Mitä on verkoston taustalla?

Verkostotyö käynnistettiin ympäristöministeriön rahoittamana Varsinais-Suomen vesistökunnostusverkosto -hankkeena (2018–2020), jossa luotiin raamit verkostotyön toiminnalle ja jatkolle vuodesta 2021 eteenpäin.

Vuoden 2021 alusta alkaen verkoston ytimenä toimii Valonian vetämä suunnitteluryhmä. Suunnitteluryhmään kuuluu jäseniä Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta, Varsinais-Suomen liitosta, Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksestä sekä Salon ja Laitilan kaupungeista. Suunnitteluryhmässä sovitaan verkostotyön tavoitteista ja suunnitellaan tapahtumia ja muuta toimintaa. Suunnitteluryhmään voidaan ottaa uusi jäseniä tarpeen mukaan.

Hankeaika

Verkoston käynnistämishanke oli toiminnassa 3.9.2018 – 31.12.2020.
Verkostotoiminta jatkuu hankkeen jälkeen.

Rahoitus

Hankkeen kokonaisbudjetti oli noin 100 000 euroa, josta ympäristöministeriön rahoitus kattoi  74 000 euroa. Saaristomeren Suojelurahasto tuki hanketta myöntämällään avustuksella.

Verkoston ajankohtaiset

Verkoston uutiset ja materiaalit

Tapahtumat

Muita materiaaleja ja lisätietoa

Verkoston yhteyshenkilöt Valoniassa

Jarkko Leka

vesi- ja luontoasiantuntija
jarkko.leka@valonia.fi
040 197 2265

Janne Tolonen

vesi- ja luontoasiantuntija
janne.tolonen@valonia.fi
050 518 7755

Ihmisiä kokoustilassa keskustelemassa