Kunnissa tehdään paljon merkittävää työtä ilmasto- ja ympäristöasioiden eteen – monessa kunnassa valmistellaan ilmasto- ja ympäristöohjelmia ja laitetaan niitä eri keinoin täytäntöön. Miten tieto tavoittaa parhaiten myös asukkaat? Tehdyistä toimista viestimällä lisätään myös kunnan vetovoimaa.  Kutsumme nyt kunnat mukaan kaksiosaiseen viestintäkoulutukseen!

Olennaista onkin saattaa yhteen sekä viestijät että kunnan eri toimialojen asiantuntijat. Haluamme kutsua Varsinais-Suomen kunnista mukaan laajan joukon, jonka kanssa kuullaan ensin webinaarissa kuulumisia sekä hyviä esimerkkejä ja keinoja yhteistyön vahvistamiseen.

Toisella kerralla tapaamme Varsinais-Suomen liiton toimistolla Turussa ja pääsemme yhdessä jatkamaan keskustelua. Pohditaan, miten viestintää voi tehdä eri rooleissa ja mietitään tulevia käytännön toimia yhdessä eri kuntien kanssa esimerkiksi kunnan ilmasto-ohjelman toimenpiteisiin liittyen. Tervetuloa mukaan verkostoitumaan ja ideoimaan!

Aika ja paikka

Koulutus on kaksiosainen. Suosittelemme osallistumaan molempiin tilaisuuksiin, mutta voit myös ilmoittautua vain yhteen.

  1. Webinaari to 16.2. klo 13–15 (Teams-linkki lähetetään ilmoittautuneille)
  2. Työpaja to 16.3. 13–15.30, Varsinais-Suomen liiton toimisto, Linnankatu 52 B, Turku
Linnankatu 52 B, Turku

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu oheisella lomakkeella! Webinaariin ilmoittautuminen sulkeutuu tuntia ennen tilaisuutta, tapaamiseen 16.3. tulee ilmoittautua tarjoiluja varten 13.3. mennessä.

Ohjelmassa 16.2.

Tervetulosanat, koulutuksen tavoite
Maiju Oikarinen ja Anna Sampo | Valonian viestintävastaavat

”Kuntien ilmastotekojen hyödyt jäävät vajaiksi ilman tehokasta viestintää” – nostoja Suomen ympäristökeskuksen tuoreesta ilmastoviestintätutkimuksesta
Venla Riekkinen | suunnittelija, Suomen ympäristökeskus

Toteutettuja yhteistyömalleja ja viestinnän toimenpiteitä Varsinais-Suomessa
Maiju Oikarinen & Anna Sampo

Kuulumiskierros kunnista: onnistumisia ja haasteita

 

Koulutus järjestetään osana Kuntien ilmastosparraus – vauhtia toimiin Varsinais-Suomessa -hanketta, joka on saanut rahoitusta Ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelmasta.

Maiju Oikarinen

viestintävastaava
maiju.oikarinen@valonia.fi
0405299411

Anna Sampo

viestintävastaava
anna.sampo@valonia.fi
040 197 2257