Tekeekö yrityksenne taloyhtiöille energiaselvityksiä tai -katselmointeja? Taloyhtiön energiatarkastus on Motivan ja alueellisen energianeuvonnan yhteistyössä alan yritysten kanssa kehittämä toimintamalli, jonka tekijöiksi etsitään nyt yrityksiä. Voisiko teidän yrityksenne liittyä kevyen energiaselvityksen toimijoiden joukkoon tarjoamaan palvelua taloyhtiöille?

Taloyhtiön energiatarkastus on kevyt ja edullinen taloyhtiön energiaselvitys, joka perustuu LVI-asiantuntijan kiinteistöllä suorittamaan kiinteistökierrokseen, mittauksiin ja toimintakokeisiin sekä energiankulutuksen analysointiin kulutusseurannan pohjalta. Taloyhtiölle annetaan raportti havainnoista sekä ehdotuksia jatkotoimenpiteistä.

Selvityksen toteuttajilla tulee olla LVI-alan insinööri- tai DI-koulutus tai vastaavat tiedot. Asiantuntija voi työskennellä esimerkiksi suunnittelutoimistossa, konsulttiyrityksessä tai isännöintitoimistossa. Palvelun sisältö ja hinta tulee esitellä yrityksen verkkosivuilla.

Tutustu palveluntarjoajan vaatimuksiin ja ilmoittaudu mukaan Motivan energiatarkistussivustolla. Ilmoittautuneiden ja vaatimukset täyttäneiden yritysten tiedot kootaan listaksi Motivan sivun yhteyteen. Listaa täydennetään sitä mukaa kun uusia yrityksiä ilmoittautuu mukaan.

Alueellinen energianeuvonta auttaa taloyhtiöitä

Energiaviraston rahoittama energianeuvonta neuvoo taloyhtiöitä energia-asioiden edistämisessä. Energianeuvoja voi esimerkiksi käydä taloyhtiön hallituksen kanssa läpi energiatarkastusraportin sisältöä sekä suosituksia ja antaa lisätietoa energiatehokkuuden parantamisen mahdollisuuksista. Parhaillaan käynnissä olevaan taloyhtiökampanjaan kuuluvissa webinaareissa ja infotapahtumissa käsitellään kiinteistönpitoon ja asumiseen liittyviä asioita. Samalla välitetään tietoa energiatarkastuksista.

Varsinais-Suomen alueen energianeuvojana toimii Valonian Liisa Harjula.

Klikkaa kuva suuremmaksi tai lataa PDF.

Liisa Harjula

energia-asiantuntija
liisa.harjula@valonia.fi
040 1820 412