Aika

10.11.2020 klo 13–15

Paikka

Verkossa, Go to Webinar-työkalulla

Ohjelmassa

6Aika Energiaviisaat kaupungit -hanke järjesti syksyllä 2020 webinaarisarjan, jossa esitellään hankkeen tuloksia ja toteutettuja pilotteja. Webinaarien materiaalit löydät tämän sivun alaosasta.

Hankkeen aikana on toteutettu kokeiluja kaupungeissa yhteistyössä yritysten kanssa sekä selvitetty erilaisten energiaviisaiden ratkaisujen soveltuvuutta niin alueiden kuin rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen. Webinaarisarjassa esitellään ajankohtaisiin ja keskustelua herättäviin energiateemoihin liittyviä pilotteja ja niiden tuloksia.

Katso myös

19.11.2020 Paneelikeskustelu: Miten energiatehokkuuteen kannattaa investoida?

Menneet webinaarit

10.11.2020 Energia- ja olosuhdedatan visualisointi 

Valonia, Tampere, Helsinki, Turku, Oulu ja Espoo järjestivät yhteisen webinaarin, jossa käsiteltiin energia- ja olosuhdedatan visualisointia kaupunkien näkökulmasta, esiteltiin toteutettujen pilottien tuloksia sekä julkaistiin hankkeessa luotu Energia- ja olosuhdetiedon visualisointiopas. Lisätietoja

3.11.2020 Kysyntäjousto ja virtuaalivoimalaitokset kaupungeissa 

Helsingin, Turun, Tampereen, Oulun ja Lappeenrannan kaupungit yhdessä Smart Otaniemi -hankkeen kanssa järjestivät webinaarin, jossa esiteltiin kaupunkien virtuaalivoimalaitoskehitykseen liittyviä pilotteja, kokeiluita sekä selvityksiä. Lisätietoja

15.9.2020 Elinkaarilaskenta osana suunnittelun ohjausta 

Helsingin, Tampereen ja Turun kaupunkien yhteisenä tavoitteena on ollut kehittää rakennusten elinkaaren hiilijalanjäljen ja kustannusten laskentaa, jotta rakentamista voidaan eri vaiheissa ohjata vähäpäästöisimmiksi. Webinaarissa esiteltiin elinkaarilaskentapilottien tuloksia. Lisätietoja.

25.8.2020 Aluetason energiaratkaisut  

Hankkeen kaupunkien tavoitteena on kehittää energiatehokkuuden edelläkävijäalueita, joissa toteutetaan monimuotoisia energiantuotannon, käytön ja seurannan ratkaisuja. Webinaarissa esiteltiin kaupunkien pilottialueille – Raksilan urheilualue (Oulu), Hiedanranta (Tampere) ja Skanssi (Turku) – suunniteltuja aluetason energiaratkaisuja sekä selvitysten tuloksia.

Silja Ngobese

projektiasiantuntija
silja.ngobese@valonia.fi
040 184 7083