Lähiluonnossa liikkumisesta on kuluneen vuoden poikkeusolojen aikana tullut ennennäkemättömän suosittu ajanviete. Tunnetuimmilla retkeilyreiteillä on riittänyt väkeä jopa ruuhkaksi asti ja moni aktiivinen ulkoilija saattaakin jo kaivata uusia ideoita kiinnostavista retkikohteista. Yli tuhanteen Varsinais-Suomessa sijaitsevaan retkeilyreittiin ja -kohteeseen voi nyt tutustua uunituoreella Virma Kartta -sivustolla.

Virma Kartta on ilmainen ja kaikille avoin palvelu, josta on iloa paitsi luontoretkeä suunnitellessa, myös maastossa liikkuessa. Voit seurata älypuhelimella omaa sijaintiasi reitillä sekä tutkia lähistölläsi sijaitsevia kohteita ja palveluita. Palveluun lisätyt kohteet ja reitit on visualisoitu kartalle värein ja symbolein, joita klikkaamalla voit lukea lisätietoja esimerkiksi reitin pituudesta tai matkan varrella olevista palveluista.

Virma Kartan taustalla on Varsinais-Suomen virkistys- ja luontokohteet kokoava tietokanta, jonne esimerkiksi kunnat, yhdistykset ja yritykset voivat viedä tietoja ylläpitämistään retkeilyreiteistä tai -palveluista. Vaikka palvelussa onkin jo tarjolla mukava kattaus kohteita, on palvelu sitä hyödyllisempi, mitä useampi toimija on mukana täydentämässä ja ylläpitämässä tietokantaa. Voit siis vinkata Virma Kartasta esimerkiksi lähiseutusi virkistys- ja luontomatkailun parissa toimiville yrittäjille ja yhdistyksille tai kotikunnallesi. Jos havaitset palvelun tiedoissa virheitä tai puutteita ja reitistä tai kohteesta vastaava taho ei ole tiedossasi, voit ottaa yhteyttä karttapalvelun ylläpitäjään (virma@lounaistieto.fi).

Muistathan huomioida retkeillessäsi vastuullisen retkeilyn periaatteet sekä luonnon että kanssaihmisten kantilta. Metsähallituksen ylläpitämä Retkeilyn ABC -tietopaketti  sisältää muun muassa neuvoja luontoa kunnioittavaan retkeilyyn ja Suomen Ladun Vastuullisen ulkoilijan etiketti taas muistuttaa koronaturvallisen ulkoilun pelisäännöistä.

Virma Karttaa sekä virkistysreitteihin ja -kohteisiin liittyviä aineistoja ja palveluita kehitetään Digitaalisen saavutettavuuden parantaminen virkistyspalveluissa -hankkeessa, jota koordinoi Varsinais-Suomen liitto ja rahoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskus osana Euroopan unionin maaseudun kehittämisohjelmaa.

Lue lisää:

Anna Sampo

viestintävastaava
anna.sampo@valonia.fi
040 197 2257

Tilaa Ekovinkit sähköpostiisi: