Seniorit ja nuoret tutustuivat yhdessä Turun kaupunkipyörien eli Föli-fillareiden käyttöön syksyllä 2020 järjestetyssä kokeilussa. Kokeilun aikana kerättiin palautetta senioreilta Fölläreiden rekisteröinnistä, käyttöönotosta ja käytöstä. Turun ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijat havainnoivat ja arvioivat Fölläreiden soveltuvuutta ikäihmisille. Raportti sisältää taustaa ikääntyneiden ihmisten toimintakyvyn haasteista ja pyöräilystä. Kokeilussa tehtyjen havaintojen ja kokemusten perusteella fysioterapeutit koostivat vinkit kaupunkipyöräilyyn sekä liikuntaohjeet pyöräilykunnon ylläpitoon. Vinkit löytyvät myös Fölin sivuilta.

Kenelle

Senioreille, vanhustyön tekijöille sekä kestävän liikkumisen suunnittelijoille.

Lataa tästä

Fysioterapeutin vinkit kaupunkipyöräilyyn (pdf)

Fysioterapeutens tips: så här cyklar du smidigt med Föli-cykeln (pdf)

Tips from aphysiotherapist: how to ride Föli city bikes with ease (pdf)

Fysioterapeuttien raportti Föllärikokeilusta – Broberg, Huovala, Kinnunen, Turun ammattikorkeakoulu (pdf)

Lisätiedot

GreenSAM -hanke edistää siirtymistä ympäristöystävällisiin liikkumismuotoihin ikääntyvän väestön liikkumiseen liittyvät erityistarpeet huomioiden. Hankkeessa keskitytään aktiivisen vanhusväestön osallistamiseen liikenneratkaisujen kehittämisessä ja sitä kautta kestävän liikkumisen osuuden kasvattamiseen.

Valonia tekee hankkeessa yhteistyötä Turun seudun joukkoliikenne Fölin kanssa kehittäen ja pilotoiden joukkoliikenteen mentorointi- ja vertaistukimallia.

Klikkaa suuremmaksi!

Silja Ngobese

projektiasiantuntija
silja.ngobese@valonia.fi
040 184 7083