Jos bussilla kulkeminen ja bussilinjat eivät ole tuttuja, ei Fölin kyytiin uskalla välttämättä yksin lähteä. Kaverin kanssa on helpompi tutustua reitteihin, erilaisiin palveluihin ja Föli-sovellukseen. Yhdessä bussinkäytön kynnys madaltuu. Auta läheistäsi innostumaan Fölistä!

Fölissä, katukuvassa ja sosiaalisessa mediassa toteutetaan kesän aikana kampanja, joka kannustaa auttamaan ja innostamaan ikäihmisiä Fölin käytössä. Kampanja perustuu GreenSAM-hankkeen aikana Fölissä pilotoituun mentorointimalliin, jossa kokeneemmat Fölin käyttäjät opastivat senioreita. Kampanjan avulla tuodaan esille ikäystävällisyyden ja vertaistuen merkitystä senioreille joukkoliikenteen kokeilemisessa ja käytössä. Fölin kampanjasivuille on koottu vinkkejä auttamiseen sekä tietoa seniorieduista.

Kampanjassa tehdään yhteistyötä järjestöjen kanssa, joiden kautta jaetaan sata Föli-lippua uusille tai tottumattomille seniorimatkustajille, joita opastaa ja rohkaisee tottuneempi Fölin käyttäjä. Ota yhteyttä, mikäli järjestösi haluaa olla mukana tässä työssä: silja.ngobese (a) valonia.fi

Voit liittyä Vie seniori bussiin -Facebook-ryhmään, jossa jaetaan matkavinkkejä, käydään keskustelua ja löydetään fölikavereita. Ryhmä on suunnattu sekä senioreille että vanhustyöntekijöille ja -järjestöille.

Fölikaveritoiminta käynnistyy

Kokeiluissa saatujen hyvien kokemusten pohjalta Turun seudun joukkoliikenne Fölin, Turun Seudun Vanhustuki ry:n ja Valonian yhteistyönä käynnistetään kesäkuussa pysyvämpää fölikaveritoimintaa. Fölikaverit ovat vapaaehtoisia senioreita, jotka opastavat ja auttavat ikätovereita Fölin käytössä. Toiminta pohjautuu Föli-treffeihin, joille kuka tahansa ikäihminen voi tulla oppimaan Fölin palveluista ja joukkoliikenteen käytöstä. Treffien jälkeen fölikaverin kanssa voi lähteä tutustumaan reitteihin ja kokeilemaan bussia ja muita Fölin palveluja omakustanteisesti. Fölikaverin kanssa voi sopia myös yhteisiä tapaamisia jollekin toiselle päivälle.

Föli-treffejä järjestetään kesän aikana kolmesti: to 3.6., to 29.7. ja pe 20.8.  Toiminta on ensimmäisenä vuonna käynnissä kesäkuusta elokuun loppuun. Fölikavereiden apua voi kysellä myös Kauppatorin Monitorista. Lue lisätietoa fölikavereista Fölin sivuilta.

Silja Ngobese

projektiasiantuntija
silja.ngobese@valonia.fi
040 184 7083

Maiju Oikarinen

viestintävastaava
maiju.oikarinen@valonia.fi
0405299411

Paula Väisänen

kestävän liikkumisen asiantuntija
paula.vaisanen@valonia.fi
044 907 5986