Fölikaverit on senioreista koostuva ryhmä, joka kannustaa ja opastaa muita iäkkäämpiä Fölin käytössä. Fölikaverin kanssa voi vaikkapa tutkia aikatauluja ja opetella uuden bussireitin joko kartan kanssa tai yhdessä tehtävällä bussimatkalla. Fölikaverit auttavat myös sähköisten palvelujen käytössä kädestä pitäen: kaverin kanssa voi esimerkiksi kokeilla matkakortin lataamista netin Fölikaupassa. Fölin reittioppaan käytön oppineet seniorit kokivat palvelun helpottaneen joukkoliikenteen käyttöä merkittävästi. Toiminta on suunnattu yli 65-vuotiaille ja sen tavoitteena on kannustaa kokeilemaan bussia sekä tuoda ikäihmisille varmuutta bussilla kulkemiseen ja palvelujen käyttöön.

Haluatko fölikaveriksi? 

Etsimme senioreita fölikavereiksi kaikissa Föli-alueen kunnissa eli Kaarinassa, Naantalissa, Liedossa, Ruskolla, Raisiossa ja Turussa. Fölikaveriksi ryhtymisen vaatimuksena on vain kertynyttä kokemusta Fölissä matkustamisesta ja ennen kaikkea kiinnostus vapaaehtoistyöhön. Fölikaverit saavat koulutuksen tehtävään, matkakortin fölikaverina toimimisen ajaksi, vakuutuksen ja tukea matkan varrella. Fölikaverit toimivat yleensä huhti-lokakuun välillä. Uudet fölikaverit aloittavat syyskuussa ja heille järjestetään koulutus perjantaina 2.9. klo 13-15 Turussa Varsinais-Suomen liiton tiloissa.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!

Fölikaveritoimintaa muotoiltiin yhdessä senioreiden kanssa ja se käynnistettiin viime vuonna Turussa. Vertaistuki osoittautui suosituksi ja hyödylliseksi palveluksi tukea ikäihmisiä Fölin käytössä ja kokemukset olivat positiivisia niin opastettavien kuin opastajina toimivien fölikavereiden näkökulmasta. Lue lisää Fölin sivuilta ja tutustu Ikäystävällisyyden lisääminen joukkoliikenteen digipalveluissa -hankkeeseen.

Piirretty logo, jossa nainen ja mies, vanhuksia, Fölikaverit
Vanha mies ja nainen istuu bussissa, fölikavereita, harmaan penkit, fölin lippis päässä miehellä ja kaulanauhat molemmilla
Kaksi harmaahiuksista naista istuu bussin penkillä ja katsovat kännykkää yhdessä. He ovat fölikavereita.
Iäkäs naishenkilö näyttää fölikaverikorttiaan. Hänellä on kännykkä kädessä. Silmälasit ja mustavalkoraitainen paita.

Silja Ngobese

projektiasiantuntija
silja.ngobese@valonia.fi
040 184 7083

Olli Haapanen

projektiasiantuntija
olli.haapanen@valonia.fi
040 192 1525

Paula Väisänen

kestävän liikkumisen asiantuntija
paula.vaisanen@valonia.fi
044 907 5986