Livonsaaren Osuuskaupalla on kokeilukäytössä lähijakelulokerikko kesäkauden 2023 ajan. 

Lähijakelulokerikko on kaikille avoin lähetysten välivarasto. Yksityishenkilöt sekä yritykset voivat jättää maksutta lokeroon tavaroita jonkun toisen noudettavaksi vapaavalintaisen numerokoodin avulla. Lähijakelulokerikkoa voi käyttää omatoimisesti ja noutoajat ovat joustavat kaupan aukioloaikojen puitteissa.

Lokerikko otettiin käyttöön toukokuun alussa. Ensimmäinen käyttäjä oli Markus Lahti, joka jätti lokeroon papereita tuttavan noudettavaksi. Hänen mukaansa: ”Homma toimi oikein hyvin” ja hän on käyttänyt lokerikkoa jo useita kertoja.

Lokerikkokokeilu on osa Lähijakelupisteiden esiselvitys- ja kokeiluhanke Naantalissa 2021–2022 -hanketta, jonka puitteissa lähijakelupisteiden konseptointia on tehty yhteistyössä Naantalin kaupungin kanssa, muun muassa asukkaille ja muille Naantalissa liikkuville suunnatulla esiselvityskyselyllä. Livonsaaren lähijakelulokerikon avulla kyselyn tuloksia voi nyt verrata käytännön kokeilun oppeihin ja kokemuksiin.

Livonsaaren Osuuskaupassa kokeillaan mielellään uusia ja yhteisöllisiä ratkaisuja. Lähijakelupisteen potentiaalisia sijainteja selvitettäessä vuonna 2022 kaupan sijainti keskeisen kulkuväylän varrella todettiin ihanteelliseksi ja kun kaupan väkikin oli lähijakelukonseptista kiinnostunut, oli luontevaa aloittaa kokeilu juuri Livonsaaren Osuuskaupalla. Lähijakelupisteet ovat hyvin monipuolinen lisäpalvelu saaristoisille ja maaseutumaisille haja-asutusalueille ja monet toimijat voivat kohtuullisin kustannuksin laajentaa näin omaa palveluvalikoimaansa.

Tervetuloa tutustumaan lokerikon toimintaperiaatteeseen ja käyttömahdollisuuksiin Livonsaaren Kylämarkkinoilla 17.6.!

Livonsaaren osuuskauppa (Velkuantie 988)

Lokerikon käyttäjien kokemuksista kerätään palautetta – vastaajien kesken arvotaan lahjakortteja

Haluamme kuulla käyttäjien kokemuksia: onko lokerolle tarvetta, millaisiin asioihin sitä käytetään, ja miten sitä voisi kehittää? Kokemuksia käytetään myös lähijakeluratkaisujen kehittelyyn edelleen niin Livonsaaren Osuuskaupalla kuin muuallakin.

Palautekyselyyn voi vastata Livonsaaren osuuskaupalla lokerikon kokeilun yhteydessä. Naantalin kaupunki arpoo neljä 50 euron arvoista lahjakorttia Livonsaaren osuuskauppaan kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken kyselyajan päätyttyä.

Kokeilusta saadut kokemukset ja kyselyn vastaukset täydentävät osaltaan aiemmin tehtyä lähijakelupisteiden konseptointityötä, jota pyritään jatkamaan uusien hankkeiden myötä tulevaisuudessa. Lähijakelupistekonsepti tarjoaa mahdollisuuden vähentää liikenteen päästöjä sekä lisätä viihtyisyyttä, turvallisuutta, palveluita ja liiketoimintamahdollisuuksia sekä kaupunkien keskustoissa että haja-asutusalueilla.

Lisätiedot

Lokerikkokokeilu on osa Lähijakelupisteiden esiselvitys- ja kokeiluhanke Naantalissa 2021–2022 -hanketta, joka on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Maaseudun kehittämisrahastosta, Leader-ryhmä Varsin Hyvästä.

Etualalla kesäkukkia, joiden takana portaat, keltainen puutalo jonka ikkunassa lukee Livonsaaren osuuskauppa
Sormi on painamassa lokeron ovessa olevaa koodinumerolukkoa
Kaksi naista katsoo kaappia, taustalla hyllykkö jossa pesunaineita

Paula Väisänen

kestävän liikkumisen asiantuntija
paula.vaisanen@valonia.fi
044 907 5986