Turussa on lokakuun lopusta alkaen kaksi klapiautopalvelua. Jo keväällä aloitettu Portsan klapiautopalvelu jatkaa kesätauon jälkeen. PuuRinki Turku palvelee asiakkaita Turun keskusta-alueen ympäristössä noin 10 kilometrin säteellä muualla kuin Portsassa.

PuuRinki Turku aloittaa toimintansa perjantaina 6.11. Se kiertää kaupunkia kahden viikon välein perjantai-iltapäivisin. Polttopuita on saatavilla 15 kilon paperisäkeissä, jotka voidaan kierrättää polttamalla puiden kanssa. Valikoimassa on koivu- ja sekapuusäkkejä. Säkkejä voi tilata 1-5 kappaletta suoraan olohuoneeseen tai ovenpieleen ilman toimitusmaksuja.

Tilaukset tehdään etukäteen PuuRinki Turku-Facebook sivujen kautta sekä tekstiviestitse tai puhelimitse. Asiakkaat rekisteröidään ensimmäisen tilauksen yhteydessä, minkä jälkeen tilaus on helppoa. Puita voi kuitenkin tilata säännöllisesti tai epäsäännöllisesti. Maksu tapahtuu pankkikortilla tai laskulla kuukauden välein.

Tilaukset: Arttu Anttila, puh. 041 544 6652 tai https://www.facebook.com/PuuRinki .

Portsan  klapiauto aloitti syksyn jakelukierroksen 24.9.

Palvelu jatkuu torstaisin joka toinen viikko.

Portsan klapiauton reitin ja aikataulun voit tarkistaa oheisesta kuvasta tai tästä linkistä. Jakelu alkaa aina klo 17.20 ja aikataulu on pääpiirteissään sama kuin aikaisemmin. Aiemmin palvelua käyttäneiden kannattaa kuitenkin huomioida, että jakelureittiä Portsassa on hieman muutettu: aloituspaikka on vaihtunut ja 4. pysäkkiä on jonkin verran siirretty.

Ajantasaisin tieto mahdollisista muutoksista löytyy Portsa ry:n Facebook-sivulta.

Klapiautokierroksesta vastaa klapiyrittäjä Marko Manninen.

Haluatko tietoa puunpoltosta?

Valonia jatkaa maksuttomien puunpolttoiltojen järjestämistä yhteistyössä Turun kaupungin ja Warma-Uunit Oy:n kanssa. Koronan vuoksi tilaisuudet pidetään toistaiseksi pääosin webinaareina. Mikäli yhdistyksesi tai muu ryhmä on kiinnostunut omasta tilaisuudesta, ota yhteyttä Valoniaan Liisa Harjulaan.

Kokeilut ja neuvontaillat ovat osa Turun kaupungin, TTS Työtehoseuran ja HSY:n Kuivaa asiaa -yhteishanketta.

Liisa Harjula

energia-asiantuntija
liisa.harjula@valonia.fi
040 1820 412