Aurinkosähkö puhuttaa pientalo- ja kerrostaloasukkaita ja tietoa järjestelmistä kaivataan. Naantalissa käynnistettiin 11.2.2021 aurinkosähköjärjestelmien yhteishankinta. Kyseessä on Avaimet käteen -kilpailutus, johon voivat osallistua kaupungin pientaloasukkaat.

Yhteishankinnan osallistujien kokoamisen ja kilpailutuksen suorittaa Valonia. Naantalin kaupunki osallistuu hankkeeseen tiedonvälittäjänä. Yhteishankinta on kiinteä osa kaupungin ilmasto-ohjelman toteutusta ja kuntalaisten aktivoimista uusiutuvan energian käyttöön.

Yhteishankinnan infowebinaari pidettiin 11.2.2021. Jos et ollut paikalla ja osallistuminen kiinnostaa, materiaalit ovat Naantalin kaupungin sivuilla. Ilmoittautuminen yhteishankintaan tapahtuu täyttämällä osallistumislomake 19.3. mennessä. Kilpailutus toteutetaan, mikäli siihen ilmoittautuu vähintään kymmenen osallistujaa.

Tilannetieto 7.6.2021

Ilmoittautumisaika yhteishankintaan on päättynyt. Toukokuun lopulla alkaneet kohdekäynnit osallistujien kiinteistöissä on pääosin tehty. Ensimmäiset aurinkosähköjärjestelmät asennettiin viikolla 22 ja asennukset jatkuvat arviolta kesäkuun ajan. Yhteenveto toteutuneista kohteista, paneeleiden määrästä ja niiden tuotantotehoista julkaistaan elokuussa.

Myös valtakunnallinen kampanja käynnistynyt

Aurinkosähköä kotiin -kampanja pyytää järjestelmätoimittajilta uudet tarjoukset omakoti- ja paritalokohteisiin sekä taloyhtiöihin soveltuvista avaimet käteen -aurinkosähkötoimituksista. Kuluttajat pääsevät vertailemaan hintatietoja, kokoonpanoja sekä toimittavia yrityksiä kampanjasivulla 2. maaliskuuta alkaen. Motivan toteuttaman kampanjan yhteistyökumppanina on Suomen Omakotiliitto. Tarjousten pohjalta kuluttajat voivat vertailla hintojen lisäksi muun muassa järjestelmien kokoonpanoja ja takuuaikoja. Kampanjasivulla on selkeä tarjouspyyntölomake, jonka avulla on helppo pyytää tarkennettuja ja omaan käyttökohteeseen soveltuvia tarjouksia yrityksiltä.

Aurinkosähköä kotiin -kampanjan sivustolla on kampanjan lisäksi perustietoa aurinkosähköstä pientaloissa ja taloyhtiöissä.

Jos hankit aurinkosähköä itse

Pyydä tarjous useammalta yritykseltä ja tee kaikki sopimukset kirjallisesti!

Lisävinkkejä: Aurinkosähkön ostajan muistilista (PDF).

Motivan Aurinkosähköä kotiin ja taloyhtiöön -webinaari 16.3.2021

Kaksiosaisessa webinaarissa kuulet perusfaktat aurinkosähköjärjestelmän hankkimisesta pientalon tai taloyhtiön katolle. Ohjelmassa klo 16.00–16.50 aurinkosähköä taloyhtiöön ja klo 17.00-17.50 aurinkosähköä pientaloon.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Aurinkosähköä kotiin-sivustolla

Liisa Harjula

energia-asiantuntija
liisa.harjula@valonia.fi
040 1820 412