Viime syksynä suomalaisia kehotettiin säästämään sähköä sähköpulan välttämiseksi. Astetta alemmas -kampanjan haasteeseen vastattiin hienosti ja suomalaiset säästivät sähköä noin 10 prosenttia kuukausittain. Joulukuussa suomalaiset säästivät laskentatavasta riippuen 10–16 prosenttia sähköä edelliseen vuoteen verrattuna. Talvea ja lämmityskautta on vielä jäljellä ja koviakin pakkasia voi vielä tulla, minkä vuoksi energiansäästöä pitää jatkaa edelleen ja juurruttaa parhaat käytännöt omiin toimintatapoihin myös tulevia talvia varten.

Valonian energianeuvonta jatkaa kuluttajien opastamista sähköä säästäviin toimintatapoihin. Tammikuusta alkaen energianeuvonnan rivimme ovat vahvistuneet, kun energia-asiantuntija Ronja Ryyppö aloitti työnsä. Energianeuvojiltamme voit kysyä neuvoa mieluiten sähköpostilla, mutta myös puhelimitse. Voit pyytää myös esitystä erilaisiin tilaisuuksiin.

Astetta valmiimpana vaihteleviin tilanteisiin

Astetta alemmas -kampanjan sivuille kootaan edelleen uutta neuvontamateriaalia. Tutustu toimintavinkkeihin pakkasten, tehopulariskin ja kiristyvän sähkötilanteen varalta: Vaihteleva sähkötilanne – Astetta Alemmas

Digitaalinen sisäilmamittari, jossa hymynaama ja mittarin päässä villapipo. Teksti: -10 %, hyvin tsempattu, jatketaan samaan malliin.

Tulevia energiainfoja Varsinais-Suomessa tammikuusta 2023 alkaen:

25.1. Esitys sähkönsäästöstä, -sopimuksista ja -tuista Nousiaisten eläkeläisten jäsentilaisuudessa.

31.1. Vakka-Suomen kansalaisopiston energialuento, Uusikaupunki. Ilmoittautuminen päättyy 31.1.

6.2. Astetta alemmas -asiaa energiansäästöstä ja tulisijan käytöstä Laitilan kirjaston Monikkosalissa. Kaikille avoimen tilaisuuden järjestää Laitilan ympäristönsuojeluyhdistys.

9.2. Ajankohtaista energiasta, Taivassalon eläkeläiset.

10.–11.2. Energiatietoiskuja Rakenna & Sisusta tapahtumassa Turun Messukeskuksessa.

2.3. Ajankohtaista energiansäästöstä ja sähkösopimuksista, Turun Marttayhdistyksen M-klubi.

Liisa Harjula

energia-asiantuntija
liisa.harjula@valonia.fi
040 1820 412

Ronja Ryyppö

energia-asiantuntija
ronja.ryyppo@valonia.fi
040 7290 020