Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistys järjestää yhteistyössä Valonian ja Vesistökunnostusverkoston kanssa kolmiosaisen Vesistökunnostajan karttakoulutuksen. Verkkokoulutuksena järjestettävässä karttakoulutuksessa tutustutaan avointen karttapalveluiden hyödyntämiseen vesistöjen kunnostussuunnittelussa. Karttakoulutus on suunnattu paikallisille vesiensuojeluyhdistyksille sekä muille vesistökunnostuksista kiinnostuneille tahoille.

Aika

Keskiviikkoisin 30.11., 7.12. & 14.12. klo 16.0016.45

Vesistökunnostusverkoston logo

Osallistuminen

Koulutus järjestetään verkkotapahtumana Microsoft Teams-palvelussa, eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Voit osallistua koulutuksiin tämän Teams-linkin kautta

Verkkokoulutustilaisuuksiin voi halutessaan osallistua kaikkiin tai vain osaan. Koulutuksessa läpi käytäviä karttapalveluja ja muita materiaaleja on koottu tähän sivulle.

Ohjelmassa

  • Osa 1 | Ke 30.11. Klo 16.0016.45 Ympäristötiedon haku avoimista karttapalveluista.
  • Osa 2 | Ke 7.12. klo 16.0016.45 Avoimet karttapalvelut kunnostusten suunnittelussa.
  • Osa 3 | Ke 14.12. Klo 16.0016.45 Karttaharjoituksia vesiensuojelun suunnittelun ja dokumentoinnin tueksi.

Karttakoulutus lähtee liikkeelle perusteista ja sen aikana esitellään helposti käytettäviä karttapalveluista sekä tutustutaan yksinkertaisten karttojen tekemiseen suunnittelun ja dokumentoinnin tueksi. Ensimmäisessä koulutustilaisuudessa perehdytään ympäristökarttapalvelujen käyttöön omaa vesistöä koskevien ympäristötietojen haun tukena. Toisessa osassa perehdytään avointen karttapalvelujen karttatasojen hyödyntämiseen suunnittelussa. Viimeisessä koulutustilaisuudessa näytetään esimerkkien kautta, kuinka tehdään esimerkiksi rahoitushaussa käytettävä karttapohja merkintöineen käyttämällä hyödyksi aikaisemmin esiteltyjä avoimia karttapalveluita. 

Karttakoulutuksen tavoitteet

  • Auttaa käyttäjää löytämään erilaisia avoimia karttapalveluita ja käyttämään niitä kunnostussuunnittelun tukena.
  • Tutustua rahoitushakuihin ja dokumentointiin vaadittavien yksinkertaisten karttatulosteiden laatimiseen

Koulutuksen järjestävät Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksen Rannikkotalkkari ja Kotivesistöt kuntoon II –hankkeet yhteistyössä Valonian ja Varsinais-Suomen vesistökunnostusverkoston kanssa.

Omar Badawieh

projektityöntekijä
omar.badawieh@valonia.fi
040 680 4467