Aika

5.–11.10.2020

Paikka

Varsinais-Suomi

Ohjelmassa

Syksyllä valtakunnallinen Energiansäästöviikko viestii meitä kaikkia koskettavista asioista: kuinka energiaa järkevästi käyttämällä hillitsemme ilmastonmuutosta ja vähennämme muita ympäristövaikutuksia.

Energiansäästöviikko nostaa puheenaiheeksi suomalaisten energiankäytön ja lukuisat keinot tehostaa energiankulutusta sekä saavuttaa säästöjä niin työpaikoilla, kouluissa, liikenteessä kuin kotona. Tänä vuonna Energiansäästöviikolla etsitään energiasyöppöjä työpaikalla, koulussa, kotona tai harrastuksissa.

Valonia on ilmoittautunut teemaviikon viettäjäksi

Energiansäästöviikon aikana kerromme ja kampanjoimme oman kulutuksen seurannasta. Kuluttajat seuraavat omaa sähkönkulutustaan sähköyhtiön palvelusta valitettavan vähän ja nyt siihen on tehtävä parannus! Valtakunnallinen Wattimaisteri-kampanja opastaa seurantapalvelun käyttöön.

Haastamme myös kuntia ja muita toimijoita osallistumaan ja viettämään viikkoa ainakin Energiavartin muodossa!

Teemaviikon kuvaus Motivan sivuilla

Ilmoittaudu Energiansäästöviikon viettäjäksi ja kirjaa kampanjalupauksesi lomakkeeseen.

Energiansäästöviikon toimintaa ja tapahtumia

6.10. klo 14.15 Energiavartti. Yhteisöllinen tietovisapeli mittaa tietämystä ja opettaa energiansäästöstä. Voit järjestää helpon, mobiilipohjaisen pelihetken esimerkiksi työporukalle. Yhteisen Energiavartin jälkeen tietovisa on pelattavissa koko Energiansäästöviikon ajan, joten sitä voi pelata useamman kerran ja eri paikoissa. Lue lisää Energiavartista ja järjestä oma energiavisailu!

6.10. klo 14–18 energiainfo kauppakeskus Myllyn Myllyntorilla. Tarjolla tietoa Wattimaisterista, energiansäästöstä kotona ja tietysti niistä energiasyöpöistä. Martat kertovat myös ilmastoruoasta ja kysyvät, mitä on energiajärki. Tapahtuman järjestävät Martat yhteistyössä Valonian kanssa. Tempaus on osa Marttailuviikon toteutusta Varsinais-Suomessa.

6.10. klo 14–18 energiainfo kauppakeskus Skanssissa. Energiansäästöviikolla Skanssissa käynnistyy energiadatan visualisoinnin kampanja, jonka avulla tuodaan näkyväksi uusiutuvaa energiaa, energiansäästöä ja hiilijalanjäljen pienentämistä. Luvassa on muun muassa niin perheen pienimmille kuin vanhemmille sopiva kuvasuunnistus. Klo 14.15 käynnistyy Energiavartti, jossa Skanssi kannustaa yrityksiä, asukkaita ja asiakkaita energiaviisauteen. Martat tarjoilevat tietoa Wattimaisterista, energiansäästöstä ja energiasyöpöistä kotona ja Punnu Games esittelee Fantastic Energy -peliä. Tapahtuman järjestää Energiaviisaat kaupungit -hanke yhteistyössä kauppakeskus Skanssin ja Valonian kanssa.

Jos haluat olla mukana teemaviikon alueellisessa kampanjoinnissa ja kaipaat yhteistyökumppania, ota yhteyttä Liisa Harjulaan.

Liisa Harjula

energia-asiantuntija
liisa.harjula@valonia.fi
040 1820 412

Silja Ngobese

projektiasiantuntija
silja.ngobese@valonia.fi
040 184 7083