Millaiset olosuhteet työpaikalla on pyöräilyn tukemiseen? Mitä henkilökunta pitää merkittävimpänä asiana kestävän työmatkaliikkumisen kannalta? Kuinka etätyöt koetaan ja miten työasiamatkat hoidetaan? Lähtötilanteen selvittäminen on tärkeää kun halutaan edistää kestävää liikkumista työpaikoilla  

Toimenpiteiden ideointi kartoituksista ja kyselyistä saatujen tulosten perusteella auttaa työpaikkaa kestävän liikkumisen edistämisessä ja antaa eväitä pitkän aikavälin suunnitelmiin. Tule iltapäiväkahvin lomassa kuuntelemaan vinkkejä, ajatuksia ja huomioita siihen, kuinka sinun työpaikallasi voidaan kehittää kestävän liikkumisen ja etenkin pyöräilyn olosuhteita.  

Aika

Ti 9.5.2023 Klo 14–15

Paikka

Teams

Ohjelmassa

  • Työmatkaliikkumiskyselyt ja olosuhdekartoitukset työkaluina
    Valonia on vuosien aikana toteuttanut useita työmatkaliikkumiskyselyitä sekä kartoituksia. Nyt Valonia on tehnyt kyselyjen mallipohjan kaikkien hyödynnettäväksi.   
  • Työmatkakysely kunnassa – miten prosessi meni ja mitä siitä seurasi?
    Kaarinan kaupunki on hiljattain toteuttanut henkilöstölleen kyselyn työpyöräilystä. Mitä toimia sen jälkeen päätettiin tehdä? 
  • Pyöräpysäköinnin suunnittelu työpaikalle, huomioita ja vinkkejä
    Cykloksella on kokemusta työpaikkojen pyöräpysäköinnin suunnittelusta. Valonia puolestaan laati viime vuonna ohjeistuksen pyöräpysäköinnin suunnitteluun. 
  • Sparkt-hankkeessa työpaikoille mahdollisuus toteuttaa liikkumisen kokeiluja
    Turun kaupunki on saanut Traficomilta avustusta ja toteuttaa hankeen, jossa etsitään työmatkaliikkumisen sparraajia.  Valituissa yrityksissä päästään toteuttamaan kestävän liikkumisen kokeiluja ja niiden avulla kehitetään työmatkaliikkumista kestävämpään suuntaan.

Pienet muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Webinaari järjestetään osana Liikkumisen ohjaus Varsinais-Suomessa -hanketta.

 

Marja Tommola

kestävän liikkumisen asiantuntija
marja.tommola@valonia.fi
040 8328 515

Olli Haapanen

projektiasiantuntija
olli.haapanen@valonia.fi
040 192 1525