Vanhalla Suurtorilla järjestetään elokuussa ensimmäiset Turun Pyörämessut. Kaikille avoin tapahtuma on täynnä erilaista pyöräilyyn liittyvää ohjelmaa kuten pyöräilynäytöksiä, pyöränkorjauspajaa ja -palvelua sekä puhujia. Turun pyörämessuilla halutaan innostaa pyöräilemään sekä lisätä mielenkiintoa polkupyörien korjaamiseen ja sitä kautta myös kiertotalouteen. Turun Pyörämessut syntyi Sytytä Turku -innovaatiokilpailun voiton myötä ja toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa ja siitä on tarkoitus luoda vuosittainen perinne.

Aika

13.–14.8.2022

Paikka

Vanha Suurtori, Turku

Ohjelmassa

Lauantaina: pyöränkorjauspaja, lasten pyörätapahtuma, pyöräilyaiheinen idea- ja innovaatiokilpailu, pyöräpiknik, tarkkuusajokilpailu, vauhdikkaita BMX-näytöksiä ja myyjiä. Ohjelmalavalla lauantaina ovat teemoina muun muassa Turun kaupungin pyöräilyhankkeet ja pyöräilyn edistäminen, Turun Polkupyöräilijät, Visit Turku Archipelago ja Team Rynkebyn Ranskan matkan kuulumiset.

Sunnuntaina: pyöränkorjauspaja, BMX-näytösten lisäksi nähdään hurjia Bike Trial -taidonnäytteitä, ideakilpailun palkintojenjako ja ohjelmalavalla emeritus arkkipiispa John Wikström tulee kertomaan pitkäaikaisesta pyöräilyharrastuksestaan ja Turun Urheiluliitto, Turun kaupunki ja Valonia näkemyksiään pyöräilyn tulevaisuudesta ja kehittämisestä.

Messujen pyöränkorjauspajan ideana on, että voit tulla messuille korjaamaan, fiksaamaan tai tuunaamaan omaa pyörääsi mukavassa seurassa. Varaosia on myytävänä ja ammattilaiset antavat neuvoja. Myös lauantain idea- ja innovaatiokilpailuun voi osallistua kuka tahansa.

Lasten pyörätapahtuma Nalle Minitour järjestetään lauantaina Turku Touringin (TuUL), Turun kaupungin ja Turun Pyörämessujen yhteisenä projektina Katedralskolanin sisäpihalla aivan Vanhan Suurtorin vieressä. Lapsille on luvassa pyöräilyn taito- ja temppurata, joka vaatii leikkimielisyyttä ja vähän harjoitteluakin.

Tarkempi aikataulu ja ohjelma Pyörämessujen sivuilla

Vanha Suurtori, Turku

Olli Haapanen

projektiasiantuntija
olli.haapanen@valonia.fi
040 192 1525