Aika

5.7.2022 klo 10–12

Paikka

Tuorlan koulutila/Ammattiopisto Livian maaseutuopisto, Tuorlan peltotie 26

Ohjelmassa

Tilaisuudessa tutustutaan asiantuntijoiden johdolla Tuorlan koulutilalla hiilensidonnan menetelmiin ja havainnointiin käytännössä. Ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Lisäksi tilaisuudessa saa lisätietoa ProAgrian vetämästä pienryhmäneuvonnasta, joka tarjoaa varsinaissuomalaisille viljelijöille uusinta tietoa ja osaamista ilmastokestävän maatalouden menetelmistä ja ilmastonmuutokseen sopeutumisesta omalla tilalla. Lokakuussa käynnistyvä Hiilipelto-porukka koostuu 3–4 pienryhmästä, joissa jaetaan tilojen kokemuksia ja opitaan yhdessä asiantuntijavetoisesti ProAgrian ja tutkijoiden kanssa. Teemoina pienryhmissä ovat muun muassa maan kasvukunto, sadontuottokyky, vesitalouden hallinta ja muut tilojen tarpeista nousevat ilmastokestävän maatalouden aiheet. Ryhmissä opitaan esimerkiksi hyödyntämään erilaisia menetelmiä kuten laskureita ja peltotestejä sekä tulkitsemaan peltolohkojen viljavuusanalyysejä hiilensidonnan lisäämiseksi. Lue lisää ProAgrian sivuilta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tilaisuuteen ja pienryhmäneuvontaan täällä

 

Tilaisuus järjestetään osana Tieto käyttöön, hiili peltoon -hanketta. Hanke on saanut rahoitusta maa- ja metsätalousministeriöstä ja se on osa keväällä 2020 käynnistettyä maankäyttösektorin Hiilestä kiinni –ilmastotoimenpidekokonaisuutta. Toimenpiteillä pyritään vähentämään maa- ja metsätalouden ja muun maankäytön kasvihuonekaasupäästöjä ja vahvistamaan hiilinieluja ja -varastoja.

Logoja: Hiilestä kiinni, ProAgria, MTK, Valonia, MMM
Tuorlan peltotie 26, Kaarina

Silja Ngobese

projektiasiantuntija
silja.ngobese@valonia.fi
040 184 7083

Katariina Yli-Heikkilä

ympäristöasiantuntija
katariina.yli-heikkila@valonia.fi
040 552 2369

Maiju Oikarinen

viestintävastaava
maiju.oikarinen@valonia.fi
0405299411