Dodo ry, Kirkkopuiston Terassi, Valonia ja Turun kaupunki toteuttavat tänä kesänä yhteistyössä kaupunkiviljelyprojektin. Tavoitteena on lisätä tietoutta luonnon monimuotoisuudesta ja innostaa myös asukkaita yhteiseen laatikkoviljelyyn. Tiistaina 1.6.  terassilla järjestetään istutustalkoot, joihin kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Aika

1.6. klo 16.00

Paikka

Kirkkopuiston Terassi, Tuomiokirkontori 1, Turku

Ohjelmassa

Terassiviljelypäivässä päästään työntämään kädet multaan ja istuttamaan taimia. Luvassa on  puheenvuoroja Dodon kaupunkiviljelyn asiantuntijalta ja Turun kaupungin ilmastotiimiltä sekä tietenkin keskustelua aiheesta muiden kanssa. Tapahtumassa huomioidaan turvavälit ja koronarajoitukset. Tulethan paikalle vain täysin terveenä!

Lisää tietoa talkoopäivästä Facebook-tapahtumasivulla

Halukkaat voivat myös ilmoittautua hoitamaan viljelyksiä kesän aikana!  Ilmoittautua voi joko talkoopäivänä tai etukäteen ilmoittautumislomakkeella. Syksyllä kausi päätetään  sadonkorjuutapahtumalla!

Projektilla tuodaan esiin kaupunkiviljelyä ja sen hyötyjä konkreettisesti yhdessä tekemällä. Tavoitteena on lisätä vehreyttä ja viihtyisyyttä kaupungissa, tuoda hyötykasvien viljelyä lähemmäs asukkaita ja matkailijoita ja luoda yhteisöllisyyttä kaupunkiviljelyn keinoin. Turun kaupungin sivuilta voi lukea lisää Turun Vanhankaupungin alueen kehittämisestä ja Turun ilmastotiimin tavoitteista ja toimenpiteistä. Dodo ry:n kaupunkiviljelytyöstä kerrotaan järjestön verkkosivuilla.

Kaupunkiviljelyä Turun Tuomiokirkkopuistossa järjestävien tahojen logot: Dodo ry, Kirkkopuiston Terassi, Valonia ja Turun kaupunki.

Silja Ngobese

projektiasiantuntija
silja.ngobese@valonia.fi
040 184 7083

Miriam Sewón

projektiasiantuntija
miriam.sewon@valonia.fi
040 1258 418