Naantaliin suunniteltavaan uudenlaiseen lähijakelupisteeseen tarvitaan uutta tekniikkaa, sovelluksia sekä niiden ylläpitoa ja käyttäjätukea. Tuo yrityksesi tai kehitysideasi mukaan ennakoivaan markkinavuoropuheluun ja tule pohtimaan lähijakelupisteen ja jakeluketjun ratkaisuja!

Tavoitteena on selvittää saatavilla tai kehitteillä olevia teknisiä ja digitaalisia ratkaisuja, joita lähijakelupiste ja sen ympärillä oleva jakeluketju tarvitsee. Markkinavuoropuhelua käydään ennen mahdollista hankintaa, jotta voidaan hyödyntää alan asiantuntemusta ja uusimpia keksintöjä yhteiskehittämisen hengessä. Yritykset kutsutaankin nyt alustavasti keskustelemaan käytännönläheisesti erilaisista vaihtoehdoista ja kuulemaan lähijakelupisteen tarpeista.   

Varustukseen liittyvistä asioista tarkastelussa ovat muun muassa kulunvalvonta, sähköiset lukot, kooditoimiset lokerikot sekä turvallisen vapaan tilan mahdollistaminen suuremmille lähetyksille.  Tilojen varaamiseen, maksutapahtumiin ja kuljetusten järjestämiseen tarvitaan sovelluksia ja taustajärjestelmiä, joiden avulla mahdollistetaan lähijakelupisteen toiminta joukkoistetusti ja avoimia rajapintoja hyödyntäen.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti:

  • palveluntuottajille ja kehittäjille, jotka voivat toimittaa lähijakelupisteen tarvitsemaa teknologiaa tai sovelluksia
  • yrityksille, jotka voivat hyödyntää lähijakelupistettä yritystoiminnassaan
  • toimijoille, joiden tarjoamat kuljetuspalvelut voisivat olla osa lähijakeluketjua
Särkänsalmentie, Naantali
Logot: Valonia, Naantali, Maaseutu.fi, Leader Varsin Hyvä, EU-lippu

Aika

Ma 28.3. klo 13.00–15.00

Paikka

Kultaranta Resort, Naantali sekä mahdollisuus osallistua myös etänä (Teams-linkki lähetetään etätilaisuuden osallistujille ennen tilaisuutta)

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu oheisella lomakkeella joko läsnä- tai etäosallistujaksi 25.3. mennessä!

Ohjelmassa

  • Tilaisuuden avaus |  Naantalin kaupunki ja Valonia
  • Lähijakelupiste-konseptin ja markkinavuoropuhelun kohteen esittely | Paula Väisänen Valonia
  • Keskustelua ja kysymyksiä
  • Työpaja ja kahvi: Mikä rooli minulla ja yritykselläni voisi olla lähijakeluketjussa ja lähijakelupisteen hyödyntämisessä? Mitä tarvitaan, jotta lähtisin mukaan?
  • Kysymyksiä, vastauksia ja keskustelua. Pohdimme tilaisuudessa esiin nousseita kysymyksiä, etsimme vastauksia ja keskustelemme markkinavuoropuhelun seuraavista vaiheista.

Mukana keskustelemassa ovat Naantalin kaupungilta controller Riikka Söderlund, kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää sekä elinkeinoasiamies Lassi Rosala. Tilaisuus järjestetään terveysturvallisuuteen liittyvät määräykset huomioiden.

Tilaisuuden  järjestää Naantalin kaupunki yhteistyössä Valonian kanssa. Tilaisuus on osa Lähijakelupisteiden esiselvitys- ja kokeiluhanketta 2021–2022. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Maaseuturahastosta, osana kansallista Leader-ohjelmaa. Hankkeella pyritään yhdistämään Naantalin kaupungin tarpeet älykkäiden kylien ja lähipalveluiden kehittämiseksi sekä kansalliset ja kansainväliset tavoitteet ilmastopäästöjen leikkaamiseksi uudenlaisia logistiikan palveluita kehittämällä.

Katso lisätietoa lähijakelupistekonseptista

Jos upotettu lomake ei toimi, voit ilmoittautua tästä linkistä

Esimerkki palvelukonseptista (klikkaa suuremmaksi!)

Konseptikuva lähijakeluasemasta. Lähijakelupiste on erilaisten lähetysten ja välineiden välivarasto. Sitä voivat hyödyntää niin asukkaat, yritykset, yhdistykset, kunnan sektorit kuin matkailijatkin. Parhaimmillaan piste toimii 24/7 itsepalveluperiaatteella. Mahdollisuuksia on monia ja on tärkeää, että vaihtoehtoja ja tarpeita pohditaan yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Taustalla Naantalin saariston kartta ja karttapisteen vieressä teksti: Lähijakelupiste voi sijaita esimerkiksi vierasvenesatamassa tai lossirannassa. Se voi toimia kaupan tai muun palvelun yhteydessä tai olla oma tilansa. Aseman mahdollisia palveluita ja käyttötarkoituksia (symbolit): pakettien kuljetus, ruokatavaroiden säilytys (pakasteet), mobiililukko, vuokramökkien palvelut, urheiluvälineiden säilytys/vuokraus, sähköinen latauskaappi. Jakelua voi myös joukkoistaa: Kuljetuksia voivat hoitaa palkkiota vastaan esi- merkiksi taksit, matkailuyrittäjät tai yksityishenkilöt.

Paula Väisänen

kestävän liikkumisen asiantuntija
paula.vaisanen@valonia.fi
044 907 5986

Maiju Oikarinen

viestintävastaava
maiju.oikarinen@valonia.fi
0405299411