Ruokalistamatka maalle on MTK-Varsinais-Suomen ja Valonian yhdessä järjestämä kierros, joka on tarkoitettu ruokahankinnoista vastaaville, päätöksentekijöille ja luottamushenkilöille. Matkan aikana tutustutaan naudanliha- ja broilertilojen toimintaan Koskella ja Marttilassa sekä jalkaudutaan Loimaan koulutilan suorakylvö- ja kerääjäkasvikoepelloille. Päivän mittaan keskustellaan myös ruokalistasuunnittelun mahdollisuuksista tukea kuntien ja hyvinvointialueen ilmastotyötä sekä maakunnassa tuotettujen lähituotteiden roolista siinä.    

Aika

5.6. klo 12-18  

Paikka

Lähtö Turusta klo 12 Linja-autoasema, tilausajolaituri 10, Turku 
klo 12.15  Ravattulan K-Citymarket P-alue (os. Reivikatu 5-7, Tku) 
klo 12.45  Kahvila Pikkulämmin (os. Salontie 20, Marttila)
Paluu Turkuun viimeistään klo 18

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään ke 31.5. tämän lomakkeen kautta

Ohjelmassa

Bussissa kuullaan Hiililounas-hankkeen Turun yliopiston Emma Sivulan ajankohtaiset vinkit kotimaisten kasviproteiinien käyttöön ja ilmastoystävälliseen reseptiikkaan. Valonian Silja Ngobese ja Katariina Yli-Heikkilä kertovat Hiilipelto-hankkeen kuulumisista ja maakunnan ilmastotyöstä. 

Vierailutilat:  

  • Tiina ja Tuomas Uusitalon naudanlihantuotantoon ja hiiliviljelyyn erikoistunut Aron tila Koskella. Tilalla harjoitetaan luonnonmukaista emolehmätuotantoa ja kasvinviljelyä. Tila on myös mukana Hiilipelto-hankkeessa.
  • Novida Loimaan ammatti- ja aikuisopiston koulutilan yrittäjän Tuomas Levomäen johdolla on toteutettu pitkäaikaista ja laajaa suorakylvön käytännön koetoimintaa jo vuodesta 2005 lähtien. Tilalla kuullaan viljelymenetelmien vaikutuksesta ilmaston lisäksi vesistöön sekä vesienhallintaan.
  • Eeva Korimäen broilertilalla Marttilassa nähdään linnut ja kuullaan linnunlihan tuotannosta toimialana sekä tuotannon ilmasto- ja ympäristövaikutuksista.

Toisen tilakäynnin jälkeen MTK-Varsinais-Suomi tarjoaa kahvit.

Muistathan säänmukaisen varustuksen. Tervetuloa!

Lisätietoja matkasta:
Silja Ngobese/Valonia p. 040 184 7083, silja.ngobese (a) valonia.fi
Terhi Löfstedt/MTK-Varsinais-Suomi, p.  0400 294 123, terhi.lofstedt (a) mtk.fi  

Lataa ohjelma tästä

Silja Ngobese

projektiasiantuntija
silja.ngobese@valonia.fi
040 184 7083

Katariina Yli-Heikkilä

ympäristöasiantuntija
katariina.yli-heikkila@valonia.fi
040 552 2369