Hyyppärän harjualue on laaja luonnon monimuotoisuuskeskittymä, jossa esiintyy runsaasti uhanalaisia lajeja ja luontotyyppejä. Alueen luonnon hoidon koordinointia on kehitetty ympäristöministeriön METSO-ohjelmasta rahoittamassa yhteistoimintaverkostohankkeessa, jonka tiimoilta on myös kerätty ja koostettu alueen luontotietoa sekä hahmoteltu suosituksia alueen suojelutason edistämiseksi. Esittelemme kaikille avoimessa tilaisuudessa Hyyppäränharjun luonnon erityispiirteitä sekä sitä, miten eri toiminnoissa näitä erityispiirteitä voidaan huomioida. Tilaisuus on tarkoitettu alueen metsänomistajille, maanomistajille, toimijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille. 

Aika

keskiviikkona 23.11. klo 17–19 (lähitilaisuudessa kahvitarjoilu 16.45 alkaen, saavuthan ajoissa)

Paikka

  • Saint-Gobain Kiikalan kuivatuotetehtaan toimistotiloissa (Oinasjärventie 200, 25390 Kiikala (Salo))
  • Teams-etäyhteys (osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille).
Oinasjärventie 200, Salo

Ilmoittautuminen

Lähitapahtumaan mahtuu 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Tilaisuuteen voi osallistua myös Teams-etäyhteydellä.

Ilmoittautumisaikaa jatkettu, ilmoittauduthan tiistaihin 22.11. mennessä oheisella lomakkeella tai puhelimitse Katariina Yli-Heikkilälle p. 040-5522369

Ohjelmassa

Tilaisuudessa esitellään Hyyppäränharjun luonnon erityispiirteitä kuten pienvesiä, paahdeympäristöjä, metsäisiä elinympäristöjä, sekä alueen erityistä lajistoa. Lisäksi esitellään erilaisia luonnonhoidon menetelmiä ja tapoja huomioida erityisiä luontotyyppejä ja lajistoa maankäytössä, kuten metsätaloudessa.

Katariina Yli-Heikkilä

ympäristöasiantuntija
katariina.yli-heikkila@valonia.fi
040 552 2369