Tervetuloa tutustumaan Fölin joukkoliikenteen palveluihin senioreille! Turun seudun joukkoliikenne Föli ja Varsinais-Suomen kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio Valonia esittelevät Fölin palveluita ikäystävällisestä näkökulmasta. Palveluiden käytön opettelussa senioreita on viime vuodesta alkaen Turussa auttanut vapaaehtoiset fölikaverit ja nyt toimintaa on tarkoitus laajentaa myös muihin Föli-kuntiin.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet ikäihmiset eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Aika

ke 3.8. klo 9-11

Paikka

Kaarina-sali, Kaarina-talo, Lautakunnankatu 1, Kaarina

Ohjelmassa

  • Tilaisuuden avaus
  • Miksi fölikaverit?
  • Fölin palvelut senioreille
  • Fölikaverien kuulumiset
  • Fölikaveritoiminnan aloittaminen Kaarinassa
  • Keskustelua
Piirretty logo, jossa nainen ja mies, vanhuksia, Fölikaverit
Lautakunnankatu 1, Kaarina

Turun seudun joukkoliikenteen fölikaverit on senioreista koostuva ryhmä, joka kannustaa ja opastaa muita iäkkäämpiä Fölin käytössä. Fölikaverin kanssa voi vaikkapa tutkia aikatauluja ja opetella uuden bussireitin joko kartan kanssa tai yhdessä tehtävällä bussimatkalla. Fölikaverit auttavat myös sähköisten palvelujen käytössä kädestä pitäen: kaverin kanssa voi esimerkiksi kokeilla matkakortin lataamista netin Fölikaupassa. Fölin reittioppaan käytön oppineet seniorit kokivat palvelun helpottaneen joukkoliikenteen käyttöä merkittävästi. Toiminta on suunnattu yli 65-vuotiaille ja sen tavoitteena on kannustaa kokeilemaan bussia sekä tuoda ikäihmisille varmuutta bussilla kulkemiseen ja palvelujen käyttöön.

Jos olet itse yli 65-vuotias aktiivinen Fölin käyttäjä ja kiinnostunut ryhtymään fölikaveriksi, voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi tästä linkistä. Uusille fölikavereille järjestetään koulutus perjantaina 2.9. klo 13-15 Varsinais-Suomen liiton tiloissa Turussa.

Olli Haapanen

projektiasiantuntija
olli.haapanen@valonia.fi
040 192 1525

Silja Ngobese

projektiasiantuntija
silja.ngobese@valonia.fi
040 184 7083

Paula Väisänen

kestävän liikkumisen asiantuntija
paula.vaisanen@valonia.fi
044 907 5986