Energiansäästöviikkoa vietetään 11.–17.10.2021

ilmoita organisaatiosi mukaan viikon viettäjäksi ja jaa #energiatekoja somessa!

Tänä vuonna Energiansäästöviikko viettää 25. juhlavuotta! Paljon on neljännesvuosisadassa tapahtunut: kestävä kehitys on vakiintunut termistöön, kasvisruoka tarkoittaa muutakin kuin herne-maissi-paprikaa ja arjen kestävät teot ovat kaikkien ulottuvilla.

Tutustu energiatehokkuustyön tuloksiin Suomessa

Sen kunniaksi energiansäästöviikolla kannustetaankin kertomaan oma, maininnan arvoinen #energiateko. Energiatekonsa voivat ilmoittaa yksittäiset kuntalaiset, mutta mukaan toivotaan erityisesti kuntapäättäjiä, kunnanjohtajia ja virkamiehiä kertomaan energiansäästöteoista, jotka auttavat ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Ilmoittaudu Energiansäästöviikon viettäjäksi

Energiansäästöviikko 2021

Wattimaisteri-kampanja kehottaa tutustumaan omaan energiankulutukseen 1.9.–31.11.2021

Syksyn saapuessa valon- ja lämmöntarve kasvavat. Kun siirrymme viettämään aikaa sisätiloihin, myös sähkönkulutus lisääntyy. Ilma kulutusseurantaa emme kuitenkaan voi tietää, kuinka paljon, lämpöä, sähköä ja vettä todellisuudessa kuluu. Jos sinulla on oma sähkösopimus, näet kaikki kulutukseesi liittyvät tiedot oman energiayhtiösi online-palvelusta. Myös kaukolämpökulutuksen voi selvittää energiayhtiön palvelusta.

Wattimaisteri-kampanja kannustaa kotitalouksia seuraamaan omaa kulutustaan ja tekemään energiatekoja syys-marraskuussa. Kampanjan materiaalien ja vinkkien avulla voi vähentää omaa energiankulutustaan ja samalla säästää rahaa, ympäristöä ja ilmastoa.

Katso videolta, miten Wattimaisteri tutkii sähkönkäyttöään online-palvelussa.

Asiaa energiasta – energianeuvonta Facebookissa

Asiaa energiasta Instagramissa

Liisa Harjula

energia-asiantuntija
liisa.harjula@valonia.fi
040 182 0412