Aurinkosähkön yhteishankinta peruttu

Laitilassa syksyllä 2019 käynnistetty aurinkosähkön yhteishankinta kaupungin pientaloasukkaille ei toteudu osallistujien vähyyden vuoksi.

Avaimet käteen -toteutuksen kilpailutuksen tavoitteena oli saada mukaan vähintään kymmenen osallistujaa. Aurinkosähkön hankinnasta järjestettiin kolme infoiltaa, joista viimeisin helmikuun alussa 2020. Ilmoittautumisaika päättyi 28.2.2020 ja mukaan ilmoittautui vain kolme osallistujaa. Yhteishankinnan toteutuksen edellytykset eivät siis täyttyneet.

 

Laitilan aurinkosähkön yhteishankinta kaupunkilaisille käynnistyi syyskuussa. Hanke on osa Laitilan kaupungin ja Valonian välistä yhteistyötä, jossa asukkaille tarjotaan mahdollisuus osallistua Hinku-työhön ja lisätä uusiutuvan energian käyttöä. Tilaisuudessa kerrotaan, mistä aurinkosähkön yhteishankinnassa on kyse. Samalla tutustutaan aurinkosähkön hankinnan perusteisiin ja mm. lupa-asioihin.

Seuraava infotilaisuus yhteishankinnasta on torstaina, 7.11.2019 klo 18-20 valtuustosalissa.

Paikalla ovat kaupungin, Valonian ja Vakka-Suomen Voiman edustajat. Tilaisuudessa käydään läpi yhteishankinnan periaatteet ja käytännön toteutus sekä paikallisen verkkoyhtiön kuvaus aurinkovoimaloiden verkkoon liittämisestä.

Tervetuloa kysymään ja keskustelemaan!

Liisa Harjula

energia-asiantuntija
liisa.harjula@valonia.fi
040 1820 412