Liikenteestä aiheutuu lähes viidennes Suomen ilmastopäästöistä. Logistiikkaa kehittämällä voidaan sekä vähentää liikenteen päästöjä että lisätä turvallisuutta ja viihtyisyyttä kaupungeissa. Tarjolla on jo runsaasti keinoja vähäpäästöisiin ja tehokkaisiin tavarakuljetuksiin. 

Oheiset animaatiovideot sekä verkkomateriaali kokoavat yhteen Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeen oppeja vähäpäästöisistä kulkuneuvoista, digitaalisista sovelluksista ja lähijakeluasemakonseptista sekä muista uusista ratkaisuista kestävämpään kaupunkilogistiikkaan.

Kevyt jakelukalusto

Jakelusovellukset

Tulevaisuuden ratkaisut

Lisätietoa logistiikasta ja käytännön kokeiluistamme on koottu verkkomateriaaliksi.

Pääset lukemaan lisää itseäsi kiinnostavasta teemasta klikkaamalla alla olevan kuvan otsikoita. Huomaathan, että linkit vievät ulkoiselle verkkosivulle.

Lisätietoa logistiikasta ja käytännön kokeiluistamme on koottu verkkomateriaaliksi.

Pääset lukemaan lisää itseäsi kiinnostavasta teemasta klikkaamalla alla olevia linkkejä. Huomaathan, että linkit vievät ulkoiselle verkkosivulle.

Yritysten ajatuksia kokeiluista

Valonian toteuttamilla videoilla kokeiluissa mukana olleet  yritykset kertovat kokemuksistaan.

Lentola Logistics

A2B

Lisätiedot

Videoilla ja verkkomateriaalissa esitellyt kokeilut on toteutettu vuosina 2018–2020 osana 6Aika: Citylogistiikan uudet ratkaisut -hanketta. Hanketta ovat toteuttaneet Turun kaupunki, Valonia, Turun ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Forum Virium Helsinki yhteistyössä yritysten kanssa. Valonia on vastannut viestintämateriaalin tuotannosta.

Animaatioiden ja verkkomateriaalin tekninen toteutus: KMG Turku.

Anna Sampo

viestintävastaava
anna.sampo@valonia.fi
040 197 2257

Paula Väisänen

kestävän liikkumisen asiantuntija
paula.vaisanen@valonia.fi
044 907 5986