Varsinais-Suomen vesistökunnostusverkosto kokoaa yhteen alueen vapaaehtoistoimijoita, asiantuntijoita, tietoa ja materiaalia. Verkoston kautta yhdistykset tai vapaaehtoistoimijat löytävät toisensa ja voivat jakaa kokemuksiaan ja tietoa vesiensuojeluun liittyen. Verkoston tavoitteena on lisätä toimijoiden yhteistyötä, kannustaa toimijoita vesiensuojeluhankkeisiin ja siten edistää vesien paremman tilan saavuttamista Varsinais-Suomessa. Verkoston toiminta kattaa laajasti eri vesistöalueet puroista ja joista, lampiin ja järviin sekä merenranta-alueille. Verkoston toiminnan kautta tuodaan esille eri toimintojen vesiensuojeluratkaisuja niin yksityisille maanomistajille kuin vesiensuojeluyhdistyksille. Tälle sivustolle kootaan tietoa verkoston uutisista, tapahtumista ja materiaaleista. Verkoston yhteyshenkilöiltä voit kysyä neuvoja vesiensuojeluhaasteisiin.

Miten mukaan verkostoon?

Verkostoon pääset mukaan esimerkiksi tilaamalla verkoston uutiskirjeen (ks. linkki alla). Sitä kautta saat sähköpostiisi tietoa tulevista tapahtumista, rahoitushauista ja muista ajankohtaisista, jotka julkaistaan myös näillä nettisivuilla. Vesistökunnostusverkoston tapahtumat ovat kaikille avoimia ja toimintaan osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Voit ilmoittaa myös vesiensuojeluyhdistyksesi tiedot postituslistalle ja samalla tilata uutiskirjeen. Facebook-ryhmässä voit keskustella muiden vesistökunnostajien kanssa aihepiiristä. Tapahtumissa tutustut muihin vesiensuojeluaktiiveihin ja saat lisätietoa oman vesiensuojelutoiminnan tueksi.

Ilmoita vesiensuojeluyhdistyksesi mukaan postituslistalle!

Varsinais-Suomen vesistökunnostajat -ryhmä Facebookissa

Twitterissä: #vs_vesistöt

Verkoston yhteyshenkilö

Jarkko Leka

vesiasiantuntija
jarkko.leka@valonia.fi
040 197 2265

Mitä on verkoston taustalla?

Verkostotyö käynnistettiin ympäristöministeriön rahoittamana Varsinais-Suomen vesistökunnostusverkosto -hankkeena, jossa luotiin raamit verkostotyön toiminnalle ja jatkolle vuodesta 2021 eteenpäin.

Vuoden 2021 alusta alkaen verkoston ytimenä toimii Valonian vetämä suunnitteluryhmä. Suunnitteluryhmään kuuluu jäseniä Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta, Varsinais-Suomen liitosta, Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksestä sekä Salon ja Laitilan kaupungeista. Suunnitteluryhmässä sovitaan verkostotyön tavoitteista ja suunnitellaan tapahtumia ja muuta toimintaa. Suunnitteluryhmään voidaan ottaa uusi jäseniä tarpeen mukaan.

Hankeaika

Verkoston käynnistämishanke oli toiminnassa 3.9.2018 – 31.12.2020.
Verkostotoiminta jatkuu hankkeen jälkeen.

Rahoitus

Hankkeen kokonaisbudjetti oli noin 100 000 euroa, josta ympäristöministeriön rahoitus kattoi  74 000 euroa. Saaristomeren Suojelurahasto tuki hanketta myöntämällään avustuksella.

Jarkko Leka

vesiasiantuntija
jarkko.leka@valonia.fi
040 197 2265

Janne Tolonen

vesiasiantuntija
janne.tolonen@valonia.fi
050 518 7755

Ihmisiä kokoustilassa keskustelemassa