Ekovinkki 33/2018

Kirpputorit ovat monelle tutuin kiertotalouden ilmentymä. Käytettyjen tavaroiden kauppa näyttäytyy yhä moninaisemmissa muodoissaan verkossa, tapahtumissa, hyväntekeväisyytenä sekä erikoisliikkeinä. Kun tavarat ja vaatteet pysyvät kierrossa pidempään, neitseellisten raaka-aineiden tarve vähenee.

Ekovinkki 32/2018

Uudistunut liikennepalvelulaki toi tullessaan muutoksia niin ihmisten kuin tavaroidenkin kuljetukseen. Yhä useammat voivat tienata ajamalla taksia ja kehittämällä palveluita yrittäjinä. Mitä kaikkea uudistus mahdollistaa ja kuinka se voi hillitä ilmastonmuutosta?

Ekovinkki 31/2018

Kotisohvalla istuen voi tilata lähes kaikkea elintarvikkeista juhlamekkoihin ja elektroniikasta autoihin. Hiljattain on uutisoitu, kuinka suuret verkkokaupat romuttavat ja polttavat järjestelmällisesti palautettuja ja myymättömiä tuotteita saadakseen tilaa uusille. Voit osaltasi helpottaa tätä yhtälöä käyttämällä malttia verkko-ostoksilla.

Ekovinkki 30/2018

Viinintuotannossa käytetään erilaisia menetelmiä ja käytössä on jopa 63 eri lisä- tai apuainetta. Esimerkiksi rikkiyhdisteitä eli sulfiitteja lisätään parantamaan säilyvyyttä ja teollista hiivaa edistämään käymistä. Tiesitkö, että valmistuksessa hyödynnetään myös eläinperäisiä aineita?

Ekovinkki 29/2018

Mökkikauden aikana tuhannet suomalaiset kuivakäymälät pääsevät jälleen arvoiseensa käyttöön. Malleja markkinoilla on rutkasti: täysin kompostoivia, jätteet erottelevia, sähkökäyttöisiä kuin säiliön sisällön pakastaviakin käymälöitä. Kuivakäymälä pääsee parhaiten oikeuksiinsa, kun myös sen lopputuotteen osaa hyödyntää tehokkaasti.