Ekovinkki 50/2017

Kosmetiikka, saippuat ja puhdistusaineet ovat joululahjojen hittituotteita. Entäpä jos tänä jouluna tekisitkin itse luonnonmukaista kosmetiikkaa sekä itsellesi että lahjaksi? Itse tehdyn kosmetiikan kautta voit vaikuttaa kehosi kemikaalikuormaan ja tiedät aina mitä tekemäsi tuote sisältää. Uusiokäyttämällä säilytyspakkauksia vähennät myös muovin kulutusta ja ympäristökuormitusta.

Ekovinkki 49/2017

Ensimmäiset tällä vuosituhannella syntyneet ovat tulossa täysi-ikäisiksi. Päiväkotien ja koulujen arkeen kuuluvan ympäristökasvatuksen ansiosta 2000-lukulaisilla on kirkas näkemys siitä, miten ainoan asumiskelpoisen planeettamme resurssit saadaan riittämään. Nuorisobarometrin (2016) mukaan nuoret ajattelevat, ettei materian haaliminen ole avain onnelliseen elämään – tyytyväisyys elämään löytyy muista arvoista. Millaisella joululahjalla näitä tulevaisuuden aikuisia voi ilahduttaa?

Ekovinkki 48/2017

Kansainväliset ilmastoneuvottelut pidettiin Bonnissa marraskuun puolivälissä. Niiden uutisointia on ehkä hankala seurata, joten tässä lyhyesti kolme asiaa, jotka jokaisen tulee tietää.

Ekovinkki 47/2017

Vesistöihimme päätyneistä mikromuoveista on yhä enemmän tutkimustietoa ja niiden haitat luonnolle ja ihmiselle huolestuttavat. Valtamerten jätepyörteet ovat olleet tiedossa jo vuosikymmeniä, mutta myös Itämeri ja sisävesistömme ovat saaneet oman annoksensa mikromuoveja ja haitallisia aineita. Itä-Suomen yliopiston tutkijat ovat mitanneet esimerkiksi Kallavedestä huomattavan korkeita mikromuovipitoisuuksia.

Ekovinkki 46/2017

Onkohan missään muussa maassa myynnissä niin paljon elintarvikkeita, joiden pakkauksiin on painettu kyseisen maan lippu? Varsinkin #suomi100-ilmiö on tuonut mukanaan paljon sinivalkoisia elintarvikkeita.