Ekovinkki 33/2017

Kestävistä kulutusvalinnoista on puhuttu jo pitkään. Kaupan hyllyllä on tarjolla ympäristömerkittyä, luomua, sertifioitua ja hiilineutraalia. Tietoisuus kulutusvalintojen merkityksestä on lisääntynyt ja ihmisten asenteet ovat yhä ympäristömyönteisempiä. Tutkimusten mukaan tietoisuus ei kuitenkaan näy teoissa. Jakamistalous tuntuu monille edelleen vieraalta eikä kaupan hyllystä valikoida ympäristömerkittyjä vaihtoehtoja.

Ekovinkki 32/2017

Suomalainen kuluttaa vettä keskimäärin noin 120–140 litraa vuorokaudessa, mutta kulutuksessa on suurta vaihtelua. Voit vaikuttaa oman kotitalouden vedenkulutukseen ja vesilaskun suuruuteen helposti muutamilla yksinkertaisilla konsteilla. Vastuullinen vedenkulutus on myös ympäristöteko. Vesipihiys säästää pohjavesivarantoja sekä vähentää vedenhankintaan ja jätevedenpuhdistukseen kuluvaa energiaa ja ympäristökuormitusta.

Ekovinkki 31/2017

Kesälomalla ajatus kaukomaiden eksoottisista maisemista voi tuntua kutkuttavalta. Älä silti suotta lähde merta edemmäs reissuun – kesällä Varsinais-Suomikin on kauneimmillaan ja tarjoaa kosolti mahdollisuuksia matkailuun myös loppukesästä. Ympäristöä kuormittavien lentomatkojen sijaan hakukoneesta kannattaakin metsästää uniikkeja retkikohteita lähialueilta.

Ekovinkki 30/2017

Monen omakotiasujan pihaa koristaa siisti, lyhyeksi leikattu nurmikko. Ruohomaton ylläpito edellyttää ruohonleikkurin käyttöä parikin kertaa viikossa. Samalla puutarhan lajisto yksipuolistuu ja luonnonkasvit loistavat poissaolollaan. Mitä jos tänä kesänä suhtautuisitkin puutarhanhoitoon rennommin ja alkaisit vaalia luonnon monimuotoisuutta omassa pihapiirissäsi?

Ekovinkki 29/2017

Kesälomallaan moni suuntaa aalloille nauttimaan meritunnelmasta. Jokainen vesilläliikkuja on myös vastuussa vesistön hyvinvoinnista. Viisailla käytännön ratkaisuilla estät omalta osaltasi vesistöjemme kuormitusta ja rehevöitymistä.