Ekovinkki 8/2018

Luontoalan asiantuntijat ovat viime aikoina olleet mediassakin huolissaan siitä, kuinka luontosuhteemme on heikentynyt ja suomalaiset lapset ovat vieraantuneet luonnosta. Vanhemmat eivät välttämättä osaa opettaa lapsilleen luonnossa liikkumisen perusasioita, sillä omatkin koulussa opitut taidot ovat ruostuneet, eivätkä esimerkiksi eri lajien nimet tahdo palautua mieleen. Luonto-Liiton Kevätseuranta on oiva keino elvyttää luontosuhdetta ja havainnoida kevään etenemistä.

Ekovinkki 7/2018


Sähköpyörien suosio kasvaa jatkuvasti ja yhä useammin sähköpyörällä poljetaan vapaa-ajan pyöräilyn ohella myös työmatkoja. Sähköpyörällä tarkoitetaan polkupyörää, jossa sähkömoottori avustaa polkijaa aina 25km/h nopeuteen asti. Sähköpyörä soveltuu hyvin myös talvikäyttöön, mutta tällöin on erityisen tärkeää huolehtia akun asianmukaisesta hoidosta pakkaskelit huomioiden.

Ekovinkki 6/2018

Hulevedet ovat läpäisemättömiltä pinnoilta, kuten katoilta ja teiltä huuhtoutuvia sadevesiä. Talvisateiden tullessa yhä useammin lumen sijaan vetenä hulevesien vaikutukset korostuvat. Ongelmaa pyritään ratkomaan kaavoituksella, mutta myös sinä voit vaikuttaa asuinympäristösi hulevesikuormitukseen.

Ekovinkki 5/2018

Haitallisia aineita löytyy harmittavan monista kodin tuotteista, kuten muovipulloista, ulkoiluvaatteista ja huonekaluista. Useat haitalliset aineet ovat myrkyllisiä jo hyvin pieninä pitoisuuksina ja saattavat jäädä ympäristöön pitkiksi ajoiksi. Vaikka ympäristömyrkkyjen pitoisuuksia ei säännöllisesti seurata esimerkiksi vesistöistä, on monia haitallisia aineita tuoreiden mittaustulosten perusteella löytynyt meidänkin maakuntamme jäte- ja hulevesistä. Haitalliset aineet eivät esiinny ympäristössä luonnostaan, vaan ne ovat päätyneet ympäristöön kulutuksemme seurauksena. Onneksi tarjolla on myös vähemmän haitallisia vaihtoehtoja.

Ekovinkki 4/2018

Vuosi vaihtui ja sähköyhtiö muisti jälleen laskulla. Vuodenvaihteen laskusta näet edellisen vuoden kokonaiskulutuksen sekä ennusteen tulevalle vuodelle. 23.1. vietettävän Sähkön päivän kunniaksi onkin mainio hetki tarkastella omaa sähkönkulutustaan sekä voimassa olevia sopimuksia.