Työmatkaliikkumisen edelläkulkija logo

Nyt etsitään Varsinais-Suomen Työmatkaliikkumisen edelläkulkijaa! Tiedätkö työpaikan, jossa innostetaan työntekijöitä taittamaan työmatkat tai työasiointimatkat kestävällä tavalla?

Ilmianna fiksu työpaikka marraskuun aikana

Työmatkaliikkumisen edelläkulkijuus voi tarkoittaa esimerkiksi seuraavia asioita:

  • työntekijöille tarjotaan työsuhdematkalippuja joukkoliikenteeseen
  • turvalliset pyörien säilytystilat suojassa sateelta
  • yhteiskäyttöiset tai työsuhdepolkupyörät työasiointiin
  • hyvät sosiaalitilat (kuten suihku- ja pukeutumistilat, kuivauskaapit)
  • pyörähuoltoetuja tai -huoltopäiviä
  • kimppakyytijärjestelmää
  • työnantajan taholta tehtyä liikkumissuunnitelmaa
  • aamupala lihasvoimin liikkuville
  • kampanjoita ja leikkimielisiä kisoja työmatkaliikkujille

Valonia valitsee Vuoden työyhteisöliikuttaja -kilpailijoiden joukosta työpaikan, jossa kannustetaan esimerkillisesti kestävään työmatkaliikkumiseen. Voittaja palkitaan kunniakirjalla Varinais-Suomen Urheilugaalassa tammikuussa 2018. 

Ilmoita työnantaja kisaan alla olevan lomakkeen kautta 30.11.2017 mennessä. Kerro, miten ehdottamallasi työpaikalla kannustetaan työmatkaliikkumiseen ja millaiset ovat työmatkaliikkumisen olosuhteet. Näiden vastausten perusteella Valonian liikkumisen asiantuntijaraati valitsee Varsinais-Suomen työmatkaliikkumisen edelläkulkijan.  

Työantajaorganisaation koolla ei ole merkitystä ja tunnustuksen voivat saada niin pienet kuin suuretkin työpaikat. Tunnustuksen saaja voi olla myös suuren työnantajan yksittäinen yksikkö.

 

Uusi tunnustus liikkumisen ohjauksen tueksi

Nyt jaettava tunnustus on uusi ja se on osa valtakunnallisen liikkumisen ohjauksen verkoston toimintaa. Työmatkaliikkumisen edelläkulkija 2017 -tunnustus tullaan myöntämään Varsinais-Suomen lisäksi Helsingin seudulla, Jyväskylässä ja Hyvinkäällä.    

Vuoden työyhteisöliikuttaja -tunnustus on myönnetty vuodesta 2013 alkaen. Se myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on tehnyt merkittävää työtä henkilöstöliikunnan ja työhyvinvoinnin edistämiseksi. Kriteereinä painottuvat tuloksellisuus, pitkäjänteisyys ja monipuolisuus. Työyhteisöliikuttajan valitsevat Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu LiikU ry. sekä Varsinais-Suomen Yrittäjät ry.

 

 

Lisätiedot

www.motiva.fi/tyomatkatunnustus

https://www.liiku.fi/aikuisille/henkilostoliikunta/vuoden-tyoyhteisoliikuttajat/

www.viisastyomatka.fi