Pyörällä töihin -kilpailussa Varsinais-Suomen työpaikat kilpailevat kulkemalla työmatkansa lihasvoimin. Nimestään huolimatta kilpailuun voi osallistua pyöräilyn lisäksi myös esimerkiksi kävellen, rullaluistellen tai vaikka soutaen.

Kilpailu järjestetään vuosittain toukokuussa ja se on tarkoitettu kaikille Varsinais-Suomessa sijaitseville työpaikoille yksityisistä yrityksistä kuntien toimipisteisiin ja järjestöihin. 

Kilpailuun voi osallistua myös kulkemalla lihasvoimin vain osan työmatkasta. Työntekijät voivat yhdistää viisaita kulkumuotoja työmatkallaan itselleen sopivalla tavalla, esimerkiksi yhdistämällä pyöräilyn tai kävelyn joukkoliikenteeseen. Tulosten laskennassa huomioidaan vain lihasvoimin kuljetut kilometrit.

Kilpailusarjat ja osallistuminen

Työpaikat kilpailevat neljässä sarjassa työpaikan koon mukaan:

1–4 työntekijää

5–20 työntekijää

21–100 työntekijää

yli 100 työntekijää

Jokaisesta sarjasta valitaan voittaja. Sarjan voittaa työpaikka, jossa on kuljettu työntekijöiden lukumäärään suhteutettuna eniten kilometrejä lihasvoimin. Työkavereiden kannattaa siis kannustaa mahdollisimman moni työkaveri liikkumaan lihasvoimin – vaikka osan matkasta tai muutamana päivänä.

Työpaikat voivat osallistua myös osastokohtaisesti tai toimipaikoittain. Kuntasarjassa palkitaan kunta, jolle kertyi eniten lihasvoimin kuljettuja työmatkakilometrejä asukasmäärään suhteutettuna.

Pyörällä töihin -kilpailuun osallistutaan palauttamalla kilpailulomake Valoniaan kilpailun jälkeen, perjantaihin 25.5.2018 mennessä. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita! Kilpailulomake löytyy näiltä sivuilta huhtikuun puolivälissä sekä tulostettavana että täytettävänä pdf-versiona.

Etsintäkuulutus! Työmatkaliikkumisen edelläkulkija 2018

Voitte ilmoittaa Pyörällä töihin -lomakkeella työpaikkanne mukaan myös Varsinais-Suomen Työmatkaliikkumisen edelläkulkija 2018 -tunnustuksen hakijaksi.

Valonia palkitsee tunnustuksella työpaikan, joka on kannustanut työntekijöitään erityisesti työmatkaliikuntaan. Valinnassa huomioidaan esimerkiksi työmatkapyöräilyn ja -kävelyn olosuhteet sekä muut kestävän liikkumisen kannustimet, kuten joukkoliikenteen työmatkaedut tai hyvin organisoidut kimppakyytijärjestelmät.

Tunnustus lanseerattiin vuonna 2017 osana valtakunnallisen liikkumisen ohjauksen verkoston toimintaa. Vuonna 2017 Varsinais-Suomessa tunnustuksen sai pitkäjänteisen ja monipuolisen kestävän liikkumisen edistämistyön perusteella Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Onko tänä vuonna teidän vuoronne? Kerro siis meille, miten työpaikallanne kannustetaan työntekijöitä taittamaan työmatkat tai työasiointimatkat kestävällä tavalla. Edelläkulkijan voi ilmoittaa myös osallistumatta Pyörällä töihin -kampanjaan.

Kilpailulomakkeet päivitetään tälle sivulle lähiviikkoina!

Lisätiedot

Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija

Seuraa Facebookissa ajankohtaisia pyöräilyuutisia Valonian Työpyöräile!-sivuilta.