Suomessa vietetään valtakunnallista Pyöräilyviikkoa 6.–14.5.2017 jo 27. kertaa. Kannustamme kaikkia varsinaissuomalaisia toimijoita järjestämään teemaviikolla kuntalaisille avointa pyöräilyaiheista ohjelmaa. Aktiviteeteiksi käy kaikki pyöräilyä edistävä toiminta, esimerkiksi pyöräretket, sähköpyörien kokeilu, ajo-opetukset, kriittiset pyöräretket, päättäjäpyöräilyt, pyöräilyyn liittyvät kilpailut tai lasten pyörätempaukset.

Pyöräilyviikolla Suomi pyöräilee -kampanja haastaa kunnat, seurat, yhdistykset, järjestöt ja työpaikat järjestämään pyöräilyyn liittyvää toimintaa joka puolella Suomea. Pyöräilyviikko pitää sisällään paljon tapahtumia sekä itse pyöräilystä että sen edistämisestä kiinnostuneille. Pyöräilyviikon pääteemana tänä vuonna on "Pyörällä kulkee kaikki!". Teema kattaa tavaroiden, lasten jne. pyörällä kuljettamisen hyvät ratkaisut ja käytännöt laatikkopyöristä satulalaukkuihin.

Pyöräilyviikon teemapäiviä ovat Kansallinen pyöräilypäivä ja Pyöräilyviikon avaus la 6.5., Pyörällä kauppaan -päivä ma 8.5., Pyörällä töihin-päivä ti 9.5. sekä Pyörällä kouluun-päivä ke 10.5.

Viesti tapahtumista aktiivisesti

Ilmoita suunnitellut aktiviteetit oman paikkakunnan viestintäkanavien lisäksi Pyöräilyviikon ja Liikkujan viikon yhteiseen tapahtumakalenteriin. Kalenteria käytetään aktiivisesti Pyöräilyviikon valtakunnallisessa viestinnässä.

Valonian ohjelmassa Pyörällä töihin -kilpailu 8.-15.5.

Maakunnallinen Pyörällä töihin -kilpailu täyttää tänä vuonna 20 vuotta! Kilpailu on tarkoitettu kaikille Varsinais-Suomessa sijaitseville työpaikoille yksityisistä yrityksistä kuntien toimipisteisiin ja järjestöihin. Vuosittain kilpailu on liikuttanut noin 2 000–3 000 työntekijää noin 200–300 työpaikalla.

Työpaikat kisaavat kulkemalla työmatkansa lihasvoimin. Nimestään huolimatta kilpailuun voi osallistua pyöräilyn lisäksi myös esimerkiksi kävellen tai rullaluistellen. Osallistua voi myös kulkemalla lihasvoimin vain osan työmatkasta. Työntekijät voivat yhdistää viisaita kulkumuotoja työmatkallaan itselleen sopivalla tavalla, esimerkiksi yhdistämällä pyöräilyn tai kävelyn joukkoliikenteeseen. Tulosten laskennassa huomioidaan vain lihasvoimin kuljetut kilometrit. Kilpailun tiedot päivittyvät osoitteeseen: www.valonia.fi/pyorallatoihin

Lisätiedot

Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija

Valtakunnallinen Pyöräilyviikko 2017