Suomessa vietetään valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vuoden 2018 toukokuussa jo 28. kertaa. Kannustamme kaikkia varsinaissuomalaisia toimijoita järjestämään teemaviikolla kuntalaisille avointa pyöräilyaiheista ohjelmaa. Aktiviteeteiksi käy kaikki pyöräilyä edistävä toiminta, esimerkiksi pyöräretket, sähköpyörien kokeilu, ajo-opetukset, kriittiset pyöräretket, päättäjäpyöräilyt, pyöräilyyn liittyvät kilpailut tai lasten pyörätempaukset.

Pyöräilyviikolla Suomi pyöräilee -kampanja haastaa kunnat, seurat, yhdistykset, järjestöt ja työpaikat järjestämään pyöräilyyn liittyvää toimintaa joka puolella Suomea. Pyöräilyviikko pitää sisällään paljon tapahtumia sekä itse pyöräilystä että sen edistämisestä kiinnostuneille. 

Pyöräilyviikon teemapäiviä ovat esimerkiksi Kansallinen pyöräilypäivä, Pyörällä kauppaan -päivä, Pyörällä töihin-päivä sekä Pyörällä kouluun-päivä.

Viesti tapahtumista aktiivisesti

Ilmoita suunnitellut aktiviteetit oman paikkakunnan viestintäkanavien lisäksi Pyöräilyviikon ja Liikkujan viikon yhteiseen tapahtumakalenteriin. Kalenteria käytetään aktiivisesti Pyöräilyviikon valtakunnallisessa viestinnässä.

Valonian ohjelmassa vuonna 2017 oli Pyörällä töihin -kilpailu

Maakunnallinen Pyörällä töihin -kilpailu täytti tänä vuonna 20 vuotta! Kilpailu oli tarkoitettu kaikille Varsinais-Suomessa sijaitseville työpaikoille yksityisistä yrityksistä kuntien toimipisteisiin ja järjestöihin. Vuosittain kilpailu on liikuttanut noin 2 000–3 000 työntekijää noin 200–300 työpaikalla.

Työpaikat kisasivat kulkemalla työmatkansa lihasvoimin. Nimestään huolimatta kilpailuun saattoi osallistua myös muilla lihasvoimaisilla kulkutavoilla, esimerkiksi kävellen tai rullaluistellen. Osallistuminen oli mahdollista vaikka kulki vain osan työmatkastaa lihasvoimin, esimerkiksi yhdistämällä pyöräilyn tai kävelyn joukkoliikenteeseen. Kilpailun tulokset ja arvontojen voittajat julkistetaan 14.6.2017 Valonian internetsivuilla osoitteessa: www.valonia.fi/pyorallatoihin

Lisätiedot

Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija

Valtakunnallinen Pyöräilyviikko 2017