Yhteiskäyttöautot tuovat ihmisille lisää valinnanvaraa päivittäisissä liikkumisvalinnoissa.

Useimmilla ihmisillä on ensisijaisesti tarve kulkea kätevästi paikasta toiseen, muttei välttämättä halua tai tarvetta omistaa omaa autoa. Yhteiskäyttöautot luovat mahdollisuuden joustavaan henkilöauton käyttöön ilman autonomistajan murheita.

Yhteiskäyttöautoilu eroaa perinteisestä autonvuokrauksesta siten, että yhteiskäytössä olevan auton voi vuokrata myös hyvin lyhyeksi ajaksi vain muutamalla kympillä. Yhteiskäyttöauton saa noutopisteistä käyttöönsä joustavasti minä vuorokaudenaikana tahansa. Palveluissa käytetään autojen etähallintalaitteita ja verkkojärjestelmää, ja siten vuokraus on käyttäjille mahdollisimman helppoa.

Autonvuokrauksesta autojen yhteiskäyttöpalveluun laajentanut 24Rent tarjoaa Turussa tuntiperusteiseen vuokraukseen henkilöauton sekä pakettiautoja. 24Rent tekee yhteistyötä VVO-kotikeskuksen kanssa liittyen LUMO-konseptin yhteiskäyttöautoihin. Pakettiautoista yksi on sijoitettuna Q-parkin operoimaan parkkihalliin Kupittaalle.

Shareit Blox Car on vertaisvuokrauspalvelu, jonka avulla autoa käyttöönsä tarvitseva ja auton omistaja kohtaavat. Auton omistaja löytää turvallisesti autolleen maksavia käyttäjiä silloin kun ei itse sitä tarvitse. Palvelusta löytyy jo pari autoa Turusta ja aina on tilaa uusille. Haluaisitko sinä laittaa autosi tienaamaan?

Lisätiedot

Paula Väisänen, kestävän liikkumisen asiantuntija

www.24rent.fi/

www.shareitbloxcar.fi