Kun monta ihmistä lyöttäytyy yhteen ja kulkee saman matkan yhdellä autolla, autonkäytön tehokkuus lisääntyy. Kimppakyydillä matkustaminen on joustavaa, edullista ja ekologista. Kimpassa kulkee useimmiten tutut, mutta myös työ- ja harrastusporukoiden kannattaa hyödyntää kimppakyytejä.

Pitkillä ajomatkoilla menoa helpottaa, jos myös kyytiläiset voivat osallistua ajamiseen. Kun kimpassa kuljetaan vakituisesti esim. työmatkoja, voi kyyditsijää vaihdella vuoropäivin porukan jäsenten välillä. Internetissä toimii lukuisia kimppakyytisivustoja, jotka helpottavat kimppakyytien löytymistä niin satunnaisille kuin vakituisillekin matkoille.

Kimpassa kulkeminen on helppoa – Muista muutama nyrkkisääntö

Kimppakyytiä kannattaa kysellä hyvissä ajoin kimppakyytipörsseistä. Yleensä kyytejä haetaan 2–7 päivää ennen kyytipäivää. Lain mukaan kyyditsijä ei saa tehdä voittoa vaan matkan kulut kuuluu jakaa tasan kyytiläisten kesken. Bensakustannuksista kannattaakin sopia etukäteen, jotta kyytiläisten on helpompi varautua maksuun.

Kimppakyytisivustoja jokaiseen makuun

Suomen suurin kimppakyytifoorumi löytyy Facebookista. Kimppakyyti-ryhmässä on yli 48 000 jäsentä. Ryhmään voi liittyä kuka vain kimppakyydeistä kiinnostunut. Facebookista löytyy myös muita kimppakyytiryhmiä suurimpien kaupunkien väliseen kulkemiseen, kuten Kimppakyyti Helsinki-Turku -ryhmä.

Tziip on kotimainen kimppakyytisovellus ja toimii kommunikaatioalustana suunniteltujen kyytien jakamiseksi. Maksu tapahtuu kyydin tarjoajan ja kyytiä tarvitsevan välillä heidän sopimallaan tavalla. Erityisesti kimppakyyti voisi sopia suurten työnantajien työntekijöille, joilla on samansuuntainen työmatka.

Ridefy on älypuhelimeen ladattava ilmainen mobiilisovellus. Sovelluksella voi ilmoittaa kyytitarjouksista ja hakea kyytiä tarjoavat autonkäyttäjät lähistöltä. Palvelussa voi luoda myös ryhmiä. Käyttö vaatii rekisteröitymistä ja tällä hetkellä sovellusta käytetään pääosin pääkaupunkiseudulla. Oman tilin voi myös yhdistää Facebook-profiiliin, joka lisää myös luotettavuutta.

Kyydit.net -palvelussa on hakutoiminto, jonka avulla voi etsiä kyytiä tarjotuista tai pyydetyistä matkoista. Palvelua voi käyttää rekisteröitymättä, mutta rekisteröitymällä saa käyttöönsä lisäominaisuuksia. Sivustolla on noin 10 000 kävijää kuukaudessa. Kyydit.net -palvelusta on saatavana myös mobiililaitteelle sopiva versio kyydit.mobi.

Muista myös työpaikan omat sisäisen viestinnän kanavat, kuten intranet. Näitä kanavia kannattaa hyödyntää sekä työmatkojen että työasiointimatkojen, kuten seminaarireissujen kimppakyytien suunnitteluun.

 

Lisätiedot

Ridefy älypuhelinsovellus

Kyydit.net

Tziip-sovellus Facebookissa